SU ÜRÜNLERİ KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SU ÜRÜNLERİ KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR
Haberin Tarihi: 23.1.2021 22:02:52 - Okunma Sayısı:3391 defa okundu.

Su Ürünleri Kanununa aykırı avcılık faaliyetinde bulunan 2 kişiye idari para cezası uygulanmak üzere işlem yapıldı.

SU ÜRÜNLERİ KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlileri tarafından 23 Ocak 2021 Cumartesi günü Eğirdir Gölü’nde yapılan ; Akkeçili, Taşevi, Aşağıkaşara, Aşağıtırtar, Yenice ve Barla Mevkiinde faaliyet gösteren balıkçıların evrak kontrolleri ile avladıkları ürünler ve kullandıkları av araçlarının kontrolleri yapıldı. 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa aykırı avcılık faaliyetinde bulunan 2 kişiye idari para cezası uygulanmak üzere işlem yapıldı.

Ayrıca aynı gün Gelendost Kemer mevkii açıklarında kerevit yasağı nedeniyle kullanımı yasak olan 130 adet sahipsiz kerevit pinterine el konularak içerisinden çıkan kerevitler canlı olarak göle iade edildi.

Kerevit üretiminde ülkemizde ilk sırada yer alan Eğirdir Gölü’nde üreme döneminde olan kerevitin kaçak olarak avlanmaya devam edilmesine karşı; Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün göldeki kerevit stoklarının korunması, üremelerine imkan tanınması ve avcılığının sürdürülebilir olması adına kaçak avcılıkla mücadelesinin kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap