SAREM Müdürü Çınar, Eğirdir’e Veda Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SAREM Müdürü Çınar, Eğirdir’e Veda Etti
Haberin Tarihi: 12.2.2021 16:53:32 - Okunma Sayısı:1810 defa okundu.

Çınar: “Eğirdir'de Kerevit Varsa Türkiye'de Kerevit Var Dedik”

SAREM Müdürü Çınar, Eğirdir’e Veda Etti

Çınar: “Eğirdir'de Kerevit Varsa Türkiye'de Kerevit Var Dedik”

Eğirdir’de 22 yıldır görev yapan SAREM Müdürü Şakir Çınar, Denizli Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğüne görevlendirildi.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’NDE (SAREM) görevini 8 yıldır yürüten, 2'si uluslararası olmak üzere 3 sempozyum, sayısız ulusal ve uluslararası çalıştay ve Kerevit Araştırma Merkezini Eğirdir’e kazandıran Şakir Çınar, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin oluru ile Denizli TKDK İl Koordinatörlüğüne görevlendirildi.

SAREM Müdürü Şakir Çınar, 12 Şubat 2021 Cuma Günü Enstitü toplantı salonunda düzenlediği törenle kurum personeli ile vedalaştı. Törende veda konuşması yapan Çınar, Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin tensipleriyle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörü olarak görevlendirilmem sebebiyle bir doğa harikası olan Eğirdir'e ve sizlere arz-ı veda ediyorum. Bu görevi tevdi eden Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Kendi evim olarak gördüğüm ve 1999 yılından beri görev yaptığım Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde arkadaşlarımızın destekleriyle büyük başarılara imza attık. Ülkemizin konusunda en iyi ekibiyle çalışmaktan dolayı çok şanslıydım; birçok iniş ve çıkışları beraberce yaşadık. Geçen 22 yılın ardından bir parçası olmaktan gurur duyduğum ve her zaman övüneceğim SAREM ailesinin başarılı olması için Rabbime hep duacı olacağım.

Yöneticisi olduğum son 8 yıllık süreçte;

2'si uluslararası olmak üzere 3 sempozyum yaptık ve dünyanın değişik coğrafyalarından konusunda en ünlü bilim insanlarını Eğirdir'de ağırladık. Kurumsal kazanımların dışında Eğirdir ve Isparta'nın tanıtımına katkıda bulunduk.

Sayısız ulusal ve uluslararası çalıştay düzenleyerek sektörümüzün birçok konusuna çözümler üretmeye çalıştık. Bilhassa Eğirdir kerevitinin markalaşması yönünde girişimlerde bulunduk.

Bilimsel faaliyetlerin yanında enstitümüzün bir eksiği olarak gördüğümüz süreli, hakemli ve bilimsel bir dergi eksikliğini giderdik. 2015 yılında yayın hayatına çıkan LİMNOFİSH bugün ülkemizin en iyi üçüncü su ürünleri dergisi olup limnoloji konusunda yayın hayatına devam eden tek bilimsel dergisidir. Ulusal ve uluslarası indexlerce taranan Eğirdir'e ait olan bu dergiye bugün dünyanın birçok ülkesinden ilimizi hiç görmemiş, ülkemize hiç gelmemiş bilim insanları makaleler göndermektedir. Dergimizin bu seviyeye gelmesinde çok kıymetli danışma ve bilim kurulu hocalarımızın emekleri büyüktür.

Kerevit Eğirdir gölünün en büyük ticari ürünüdür ve her zaman Eğirdir'de kerevit varsa Türkiye'de kerevit var dedik. Bu amaçla kerevit konusunda ilk ve tek olan Kerevit Araştırma Merkezini Enstitümüze kazandırdık;

Bugün alternatif tıbbın önemsediği Sülük tedavisinde merkez olmak amacıyla kurumumuzda 2015 yılında Tıbbi sülük ünitesi kurduk ve burayı büyüterek Kamu elindeki ülkemizin ilk üretim izinli tesisini Enstitümüze kazandırdık;

Araştırma yapmak için cihaz ve donanım açısından yeterli laboratuvarların olması kaçınılmazdı. Bu kapasitenin eksikliğinin giderilmesi için çaba sarf ettik; birçok üniversitede olmayan cihaz ve mekan altyapısını Enstitümüze kazandırdık;

Onlarca proje; yüzlerce bilimsel yayın ve burada anlatamayacağımız kadar iş ürettik. En önemlisi eskisinden daha deneyimli ve akademik açıdan güçlü personel yapısına sahip bir SAREM markası oluşturmak için çaba sarf ettik.

Çalıştığım bunca süre içerisinde benden desteklerini esirgemeyen aldığım kararlarda arkamda duran Genel Müdürüm Sayın Dr. Nevzat Birişik başta olmak üzere tüm Genel Müdürlerime, Genel Müdür Yardımcılarıma, Daire Başkanlarıma, Koordinatör arkadaşlarıma minnettarım.

Ankara'daki yöneticilerimin verdiği desteğin dışında yerelde bize güç veren, çalışma şartlarımızı kolaylaştıran her zaman önümüzü açan devletin gücünü yanımızda hissetmemizi sağlayan;

Isparta Valimiz Sayın Ömer SEYMENOĞLU'na

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve Isparta Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi BİLGİÇ'e

Isparta Milletvekilimiz Sayın Mehmet Uğur GÖKGÖZ'e

Isparta Milletvekilimiz Sayın Recep ÖZEL 'e

Eğirdir Kaymakamımız Sayın Adem ÇELİK'e

Eğirdir Belediye Başkanımız Sayın Veli GÖK'e

Isparta Tarım İl Müdürümüz Sayın Eyüp ADIGÜZEL' e;

ve ayrıca önceki dönemlerde görev yapan Sayın Valilerime, Sayın Kaymakamlarıma, Sayın Belediye Başkanlarıma, kamu kurumlarının değerli temsilcilerine ve geçen 22 yıl boyunca ismini buraya sığdıramayacağım dostlarıma kardeşlerime değerli Eğirdirlilere teşekkürlerimi sunuyorum.

Ülkemizin yaşadığı bu pandemi sürecinde herkesle yüz yüze görüşmeyi çok arzu ederdim. Rabbim inşallah bu belayı başımızdan alır ve başka baharlarda sarılır kucaklaşırız. Yaptığımız bunca mesaimde istemedense olsa kırdıklarım üzdüklerim mutlaka olmuştur. Burada herkesten helallik istiyor; benim bir hakkım varsa helal ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Enstitü Müdür Yardımcısı Fuat BİLGİN tarafından Şakir Çınar’a verdiği hizmetlerden dolayı veda plaketi verildi.

Tüm Korona virüs tedbirlerinin alındığı tören personel ile veda fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap