TÜRK HAVA KURUMU 96 YAŞINDA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TÜRK HAVA KURUMU 96 YAŞINDA
Haberin Tarihi: 16.2.2021 11:49:22 - Okunma Sayısı:1327 defa okundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türk Hava Kurumu 96. Yaşını kutluyor.

TÜRK HAVA KURUMU 96 YAŞINDA

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türk Hava Kurumu 96. Yaşını kutluyor.

Türk Hava Kurumu (THK) kuruluşunun 96. Yıldönümü dolayısıyla Eğirdir’de Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

THK Eğirdir Şube Başkanı İsmail Selçukcan, Sayman Tahsin Tığ, Yönetim kurulu üyeleri Abdurrahman Sinap ve Hidayet Kaytanloğlu, bugün saat 11.00’de  Atatürk Anıtına çelenk sunarak İstiklal Marşımızı okudular.

Gazetemize bir açıklama yapan THK Eğirdir Şube Başkanı İsmail Selçukcan,  THK’nın Türk milletinin ve vatanının kurtarıcısı, Cumhuriyetin  kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri doğrultusunda “Türk Tayyare Cemiyeti” adı altında kurulduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlama misyonu ile kurulan Türk Hava Kurumu (THK) 1925 yılından beri faaliyetlerini Türk havacılık sektörünün sürdürülebilirliği ve sürekli gelişimini odağına alarak gerçekleştirmektedir. 

Her yılın 16 Şubat günü ‘Kuruluş Günü’ Genel Merkez ve bütün kurum şubelerinde törenle kutlanmaktadır. İlçemizde de THK 96. Kuruluş yıldönümünü bugün Atatürk  Anıtına çelenk sunarak kutladık.

Bu vesile ile THK’na bağışlarıyla destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder saygılar sunarız”  

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap