Eğirdir MARİM Kırıkkale'de Budama Eğitimi Verdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MARİM Kırıkkale'de Budama Eğitimi Verdi
Haberin Tarihi: 24.3.2015 10:15:00 - Okunma Sayısı:3359 defa okundu.

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (MARİM) tarafından 17-18 Mart 2015 tarihlerinde Kırıkkale'de "Elma - Ceviz Yetiştiriciliği ve Budama Teknikleri" konularında eğitim verildi.

Eğirdir MARİM Kırıkkale’de Budama Eğitimi Verdi

 

            Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (MARİM) tarafından 17-18 Mart 2015 tarihlerinde Kırıkkale’de “Elma - Ceviz Yetiştiriciliği ve Budama Teknikleri” konularında eğitim verildi.                        

            Eğitim teorik ve uygulamalı olarak MARİM uzmanlarından Ziraat Yüksek Mühendisi Sinan BUTAR ve Ziraat Yüksek Mühendisi Yılmaz SESLİ tarafından verildi. Eğitim, birinci günü Kırıkkale merkez ve ilçelerinden gelen 78 çiftçiye, ikinci gün ise 40 teknik personelin (Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri teknik personelleri) katılımı ile gerçekleşti. Teorik eğitimlerden sonra İl Müdürlüğü bahçesinde, Hasandede ve Yahşihan İlçesi Irmak köyünde bağ ve bahçelerde uygulamalı olarak hem çiftçilere, hem de teknik elemanlara budama eğitimi verildi.

            Eğitim toplantılarının açılışında bir konuşma yapan Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep KIRBAŞ, İlin tarımının gelişmesi için eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini, bu amaçla konu uzmanlarını İl Müdürlüğüne davet ederek gerek teknik elemanların gerekse çiftçilerin yararlanmasını sağladıklarını ifade etti.  KIRBAŞ, bu eğitimlerin oldukça faydalı geçtiğini belirterek başta Eğirdir MARİM Müdürü İsa EREN olmak üzere eğitime gelen Yılmaz SESLİ ve Sinan BUTAR’a teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap