"BEREKET ORMANI" FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"BEREKET ORMANI" FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU
Haberin Tarihi: 26.3.2015 17:23:00 - Okunma Sayısı:1480 defa okundu.

"Gönül Elçileri" projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Bereket Ormanlarına ilimizde koordine eden Vali Vahdettin Özkan'ın eşi Dr. Ruhan Özkan tüm kamu/özel birimlerle beraber fidan dikti.

“BEREKET ORMANI” FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen “Gönül Elçileri” projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Bereket Ormanlarına ilimizde koordine eden Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan tüm kamu/özel birimlerle beraber fidan dikti.

Bereket Ormanı fidan dikimine başta Vali Vahdettin Özkan ve eşi Dr. Ruhan Özkan, Garnizon Komutan Tümgeneral Mustafa Kurutmaz, daire müdürleri, Şehit ve Gazi yakınları, engelliler, sivil toplum kuruluşu üyeleri, vatandaşlar SDÜ Orman Fakültesi öğrencileri ile çok sayıda ilkokul öğrencisi ile öğretmenleri katıldı.

Burada bir açıklama yapan Vali Özkan, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerimizle iş birliği yaparak çocuklarımıza daha yeşil bir gelecek bırakmak için burada olduklarını söyleyerek,  bir bayram havası içinde bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

 Ağaçlandırma faaliyetlerinin, ülkemiz için seferberlik halinde icra edilmesi gereken milli bir hedef olduğunu vurgulayan Vali Özkan, Ülkemizin ihtiyacı olan ve vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında ormanlık alanların oluşturulması yönünde Türkiye’nin dört bir yanında icra edilen faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.

  Vali Özkan açıklamasının sonunda “Geleceğimiz olan çocuklarımızın güvencesi temiz hava, temiz su ve temiz bir çevrenin olmazsa olması olan ormanların genişletilmesi ve iyileştirilmesi yönündeki bu çabanın çok saygıdeğer olduğu ifade ediyor, herkesin orman bayramını kutluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından Vali Vahdettin Özkan ve eşi Dr. Ruhan Özkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bereket Ormanına fidan dikerek can sularını verdi.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap