Buğday Ve Arpa Demonstrasyonlarının Kontrolleri Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Buğday Ve Arpa Demonstrasyonlarının Kontrolleri Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 18.3.2021 14:37:25 - Okunma Sayısı:6223 defa okundu.

"Yerli ve milli tohumlarımızın ulaşmadığı çiftçi kalmasın" projesi kapsamında ekimi yapılan buğday ve arpa demonstrasyonlarının Isparta İl Tarım ve Orman tarafından kontrolleri devam ediyor.

BUĞDAY VE ARPA DEMONSTRASYONLARININ KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

"Yerli ve milli tohumlarımızın ulaşmadığı çiftçi kalmasın" projesi kapsamında ekimi yapılan buğday ve arpa demonstrasyonlarının Isparta İl Tarım ve Orman tarafından kontrolleri devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli ve milli tohum üretiminin arttırılması talimatları doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı enstitülerce geliştirilen çeşitlerin çiftçilerimize ulaştırılması, tanıtılması ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla demonstrasyon çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda, Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün takibiyle yürütülen "Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" projesi kapsamında, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Tekfen Tarımsal Araştırma'dan temin edilen 9 buğday çeşidi ve 5 arpa çeşidi tohumu ile demonstrasyon kuruldu.

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde,  Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ve Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği'nin destekleriyle hayata geçirilen proje kapsamında kurulan demonstrasyonlarda kontroller yapıldı.

Arazi kontrol çalışmalarında üreticilerin karşılaştıkları sorunları yerinde tespit ederek, yetiştiricilik bilgisi, bitki besleme, hastalık ve zararlı yönetimi ve hasat konularında Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli teknik personeller tarafından gerekli bilgiler verildi.

- Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap