Su Ürünleri Tanıtımı Kamu Spotu Hazırlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Su Ürünleri Tanıtımı Kamu Spotu Hazırlandı
Haberin Tarihi: 4.4.2015 09:26:00 - Okunma Sayısı:1601 defa okundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteği ile 44 saniye süreli Su Ürünleri Tanıtımı Kamu Spotu hazırlandı.

Su Ürünleri Tanıtımı Kamu Spotu Hazırlandı

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteği ile 44 saniye süreli Su Ürünleri Tanıtımı Kamu Spotu hazırlandı.

            Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Isparta Tarım İl Müdürü Yener YILDIRIM “Su ürünleri, sahip olduğu protein, vitamin ve mineraller gibi önemli besin değerleri ve sindirilebilirlik bakımından her yaştan insanın sağlıklı beslenmesi için tüketmesi gereken hayvansal bir gıdadır.

            Ülkemizde kişi başı yıllık su ürünleri tüketimi gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında, bölgesel farklılıklar olmakla birlikte 8 kg gibi düşük düzeydedir. kişi başı yıllık su ürünleri tüketimi dünya ortalaması 19 kg ve Avrupa ortalaması ise 24 kg’dır.

            Su ürünleri ve mamulleri sektöründe yurtiçi talebin artırılması, üretimin desteklenmesi, sağlıklı beslenme konusunda toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi ile en önemlisi kişi başına düşen balık tüketiminin artırılması en büyük hedeflerimizdir. Bu amaç doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteği ile 44 sn. süreli Su Ürünleri Tanıtımı Kamu Spotu video kamu spotu hazırlanmış ve Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından onaylanmıştır. Hazırlanmış görsel yayının su ürünleri tüketiminin teşvik edilmesi ve aynı zamanda üretim artışına, istihdamın büyümesine ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağı kuşkusuzdur” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap