"Bitkisel Üretimde Biyoteknik Mücadele Uygulamaları ve Yeni Yaklaşımlar" Paneli Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Bitkisel Üretimde Biyoteknik Mücadele Uygulamaları ve Yeni Yaklaşımlar" Paneli Düzenlendi
Haberin Tarihi: 14.4.2015 13:50:00 - Okunma Sayısı:3841 defa okundu.

Karamanmaraş'ta düzenlenen Panele Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü teknik elemanlarından Dr. Mesut İŞCİ, Eğirdir'de elma yetiştiriciliği yapan Süleyman KILINÇ ve İl Müdürlüğü'nden Tekniker Nizam ÇALIŞKAN katıldı.

"Bitkisel Üretimde Biyoteknik Mücadele Uygulamaları ve Yeni Yaklaşımlar" Paneli Düzenlendi

 

Karamanmaraş’ta düzenlenen Panele Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü teknik elemanlarından Dr. Mesut İŞCİ, Eğirdir'de elma yetiştiriciliği yapan Süleyman KILINÇ ve İl Müdürlüğü'nden Tekniker Nizam ÇALIŞKAN katıldı.

 

            Gıda Güvenliği, Çevre Ve İnsan Sağlığı İçin Biyoteknik Mücadele Sloganı İle Kahramanmaraş Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen panele 25 ilden yaklaşık 750 kişi katıldı. 01–02 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen bitkisel üretimde biyoteknik mücadele uygulamaları ve yeni yaklaşımlar paneli ülke çapında büyük ilgi gördü.

            Panele Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü teknik elemanlarından Dr. Mesut İŞCİ, Eğirdir'de elma yetiştiriciliği yapan Süleyman KILINÇ ve İl Müdürlüğü'nden Tekniker Nizam ÇALIŞKAN katıldı. İki oturum halinde düzenlenen panelin öğleden sonraki ikinci oturumunda Dr. Mesut İŞCİ, elma iç kurdu mücadelesinde biyoteknik mücadele yönteminin kullanılmasıyla ilgili bir sunum yaptı. İŞÇİ yaptığı sunumda, elmanın en önemli zararlısı olan elma içkurdu mücadelesinde 2012 yılından bu yana verilen destek kapsamında Ülke çapında ödenen toplam destek miktarının yaklaşık % 70'inin Isparta ili tarafından kullanıldığını ve bölge çiftçisinin bu tekniği benimsemeye başladığını, kullanımının her yıl artarak devam ettiğini belirtti.

            Panelin ilk gün oturumlarında "Bitki Sağlığı Uygulamalarında Biyoteknik Mücadele" ile ilgili sunumlar yapıldı. İkinci gün ise firmalar gelişen biyoteknik yöntemler hakkında bilgi verildikten sonra Biyoteknik Mücadele yöntemlerin de Başarı Öyküleri de izleyenlerle paylaşıldığı  panel teknik gezi ile son buldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap