Tahmin ve Erken Uyarı Sistemlerle Ürünlerimiz Güvence Altında

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tahmin ve Erken Uyarı Sistemlerle Ürünlerimiz Güvence Altında
Haberin Tarihi: 14.4.2015 14:14:00 - Okunma Sayısı:3472 defa okundu.

Eğirdir'de 6 adet, Gelendost'ta 6 adet, Gönen'de 2 adet, Senirkent(te 4 adet, Keçiborlu'da 2 adet, Yalvaç'ta 2 adet, Uluborlu'da 2 adet, Atabey'de 1 adet, Aksu'da1 adet, Şarkikaraağaç'ta1 adet ve Yenişarbademli'de1 adet olmak üzere Isparta il genelinde toplam 28 adet Bilgisayarlı Tahmin ve Erken Uyarı cihazı bulunuyor.

Tahmin ve Erken Uyarı Sistemlerle Ürünlerimiz Güvence Altında

 

            Eğirdir’de 6 adet, Gelendost’ta 6 adet, Gönen’de 2 adet, Senirkent’te 4 adet, Keçiborlu’da 2 adet, Yalvaç’ta 2 adet, Uluborlu’da 2 adet, Atabey’de 1 adet, Aksu’da1 adet, Şarkikaraağaç’ta1 adet ve Yenişarbademli’de1 adet olmak üzere Isparta il genelinde toplam 28 adet Bilgisayarlı Tahmin ve Erken Uyarı cihazı bulunuyor.  

            İlimizin çeşitli noktalarında kurulu bulunan Bilgisayarlı Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri çiftçilerimizin çevresel faktörlerden dolayı meydana gelebilecek zararlarını en aza indiriyor.

            Isparta Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Bilgisayarlı Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi, hava sıcaklığı, nem, rüzgar hızı, güneş şiddeti, yağmur miktarı, toprak sıcaklığı, yaprak ıslaklığı gibi meteorolojik verilerden istifade ederek bitki hastalık ve zararlılarının oluşumunun önceden tahmin edilerek zamanında ve doğru ilaçlama takvimlerinin oluşturulması ve bu sayede ürünün ve çevrenin korunması ve gereksiz ilaçlamalardan doğabilecek ekonomik kayıpların önlenmesinin yanı sıra doğru ve tam sulama takvimlerinin oluşturularak toprak kayıplarının önüne geçilmesi, su kaynaklarının gereksiz ve fazla kullanılmasının önlenmesi, dondan dolayı oluşabilecek maddi kayıpların da önlenmesi amacıyla bilgisayar teknolojisini kullanıp ilgilileri önceden bilgilendiren bir sistemdir. 

            Bilgisayarlı Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi kaydettiği meteorolojik verileri değerlendirmek suretiyle başta elma karaleke ve iç kurdu, bağda mildiyö – külleme ve salkım güvesi olmak üzere sistemde bulunan yazılım ve etkili sıcaklık gün dereceleri hesaplamaları ile doğru ilaçlama yapılmasını sağlamaktadır.

            Eğirdir (Balkırı), Gelendost (Merkez ve Afşar), Gönen (Merkez), Yenişarbademli (Gölkonak) ilçelerimizde bulunan LUFT marka ekonomik ve teknolojik ömrünü tamamlamış 5 adet cihazımız yenilenmiştir. Bunun yanı sıra Senirkent ilçesi Karaaslan mevkiine de 1 adet olmak üzere toplam 6 adet Bilgisayarlı Tahmin ve Erken Uyarı cihazı kurularak çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur.

            Eğirdir ilçemizde 6 adet, Gelendost ilçemizde 6 adet, Gönen ilçemizde 2 adet, Senirkent ilçemizde 4 adet, Keçiborlu ilçemizde 2 adet, Yalvaç ilçemizde 2 adet, Uluborlu ilçemizde 2 adet, Atabey ilçemizde 1 adet, Aksu ilçemizde 1 adet, Şarkikaraağaç ilçemizde 1 adet ve Yenişarbademli ilçemizde 1 adet olmak üzere toplam 28 adet Bilgisayarlı Tahmin ve Erken Uyarı cihazımız bulunmaktadır.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap