Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Colonel Jooseong Han Eğirdir'e Geldi...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Colonel Jooseong Han Eğirdir'e Geldi...
Haberin Tarihi: 17.4.2015 17:18:00 - Okunma Sayısı:2585 defa okundu.

Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Colonel Jooseong Han, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Em. Alb. M. Şükrü Tandoğan ve yönetim kurulu üyeleri ile Kore Gazilerinden Mehmet Kapan, Mehmet Gemici, Beyazıt Yumuk, Kaymakam Yalçın Yılmaz'ı, Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ü, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Metin Akkaya'yı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir temsilciliğini ziyaret ettiler.

Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Colonel Jooseong Han Eğirdir’e Geldi...

 

            Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Colonel Jooseong Han, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı  Em. Alb. M. Şükrü Tandoğan ve yönetim kurulu üyeleri ile Kore Gazilerinden Mehmet Kapan, Mehmet Gemici, Beyazıt Yumuk, Kaymakam Yalçın Yılmaz’ı, Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ü, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Metin Akkaya’yı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir temsilciliğini ziyaret ettiler.

            Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı  Alb. M. Şükrü Tandoğan ile Yönetim Kurulu Üyelerini ve Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Colonel Jooseong Han’ı Eğirdir Temsilci Başkanı Hüseyin Koçaslan, Kıbrıs Gazisi Muhammet Aydın ve Isparta Şube Başkanı Ahmet Ayyıldız birlikte karşıladılar.

            İlk önce Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Metin Akkaya’yı ziyaret eden heyet daha sonra Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ü, Kaymakam Yalçın Yılmaz’ı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği  Eğirdir Temsilciliğini ziyaret ettiler.

            Oldukça güzel geçen ziyarette Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Colonel Jooseong Han’ın Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Metin Akkaya’nın Kara Harp Okulu'nda  sınıf ve aynı zamanda ev arkadaşı olduğunu öğrendik.

Kaymakam Yılmaz’dan Gazilere Yemek…

            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Yalçın Yılmaz, “sizlerin ziyaretleri bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bizleri çok onurlandırdınız.  Kore ve Türkiye arasındaki diyaloglar oldukça iyi. Gazilerimiz bizim her zaman başımızın tacı” diyerek memnuniyetini belirtti. Ziyaretten sonra Kaymakam Yalçın Yılmaz gazilerimizin onuruna Mavigöl Otel’de öğle yemeği ikramında bulundu.

            Ziyaretler esnasında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı  Em. Alb. M. Şükrü Tandoğan, Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Colonel Jooseong Han, Kaymakam Yılmaz’a, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Akkaya’ya ve Belediye Başkanı Şengöl’e hediyeler takdim ettiler.

            Gazilerimizin ziyaretleri  esnasında Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı  Em. Alb. M. Şükrü Tandoğan, Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Colonel Jooseong Han’a Eğirdir’in simgesi olan kristal elma biblosu hediye etti.

            Son olarak Eğirdir Temsilciliğini ziyaret eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı  Em. Alb. M. Şükrü Tandoğan ve Yönetim kurulu üyeleri Eğirdir Temsilcisi Hüseyin Koçaslan’ın isteklerini dinlediler.

            Belediye ve kendilerinin çabalarıyla binalarının yapıldığını fakat bazı eksikliklerin olduğunu dile getiren Koçaslan: “Sayın Genel Başkanım. İlçemize ve temsilciliğimize yapmış olduğunuz ziyaret bizleri çok onurlandırdı. Bizlerin çalışma şevkini arttırıyorsunuz. Sizleri  zaman zaman ilçemize bekleriz” dedi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı  Em. Alb. M. Şükrü Tandoğan isteklerin en kısa zamanda yerine getirileceğini ifade etti.

            Gaziler Derneği ziyaretleri sırasında bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı  Em. Alb. M. Şükrü Tandoğan: “Türkiye genelinde 115 Şube ve temsilciliklerimiz var. Amacımız gazilerimizi bir yerde toplamak.  Onların sorunlarını dinlemek ve yasal haklar çerçevesinde onlara yardımcı olmak. Şanlı tarihimizi geleceğimize yansıtmaya çalışıyoruz. Bizler Kore ve Kıbrıs gazileriyiz. Yaşlarımız da 60’ın üzerinde. Eğirdir temsilciliğimiz de çok güzel. Gördüğüm kadarıyla Kaymakam, Belediye Başkanı ve Dağ Komando Okulumuz buraya sahip çıkmışlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

            Tandoğan ayrıca önceki gün Isparta’da düzenlenen toplantıda Kore Savaşı'na katılan 21 gaziye ve yakınlarına gazilik madalyası verildiği, 7 gazi torununa da eğitim süresi boyunca burs sağlanacağını sözlerine ekledi.

            Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı  Em. Alb. M. Şükrü Tandoğan, Eğirdir temsilciliğinin anı defterine bir şeyler yazarak, ilçemizden ayrıldılar.

EMELTURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap