DÜNYA ÇOCUKLARI ISPARTA'DA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DÜNYA ÇOCUKLARI ISPARTA'DA
Haberin Tarihi: 22.4.2015 17:55:00 - Okunma Sayısı:1185 defa okundu.

Bu yıl Eğirdir'de 3.sü düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği Programına ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına katılmak üzere Eğirdir'e gelen yabancı ülke çocukları Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ı ziyaret ettiler.

DÜNYA ÇOCUKLARI ISPARTA’DA

 

Bu yıl Eğirdir’de 3.sü düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği Programına ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına katılmak üzere Eğirdir’e gelen yabancı ülke çocukları Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ı ziyaret ettiler.

 

Makedonya, Azerbaycan, Kırgızistan, Gürcistan, Ukrayna, Hindistan ve Romanya’yı temsilen gelen öğrencilere Isparta’da hakkında bilgi vererek kendilerini burada ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özkan, 23 Nisan’ın ulusal bir bayramın ötesine geçerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bütün dünya çocuklarını kapsayan bir bayrama dönüştürdüğünü belirtti.

 

Ülkelerinden gelerek buradaki programa katılan çocuklar ve öğretmenleri ise böyle bir bayramın kardeşlik ilişkilerini güçlendirdiğini söyleyerek, Isparta’da olmaktan duydukları mutluluğu paylaştılar. Programa Azerbaycan’ı temsilen gelen Şamil isimli öğrenci Vali Özkan’ın yanına gelerek Azerbaycan-Türkiye adlı şiirini okudu.

 

 

Ardından öğrenciler kendi ülkelerini temsilen getirdikleri hediyeleri Vali Özkan’a takdim ederlerken Vali Özkan ise misafir çocuklara ve öğretmenlerine Isparta’ya özgü yöresel hediyeler verdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap