Mhp Eğirdir İlçe Başkanlığının 23 Nisan Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Mhp Eğirdir İlçe Başkanlığının 23 Nisan Mesajı
Haberin Tarihi: 22.4.2021 17:17:02 - Okunma Sayısı:1376 defa okundu.

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Emekli Öğretmen Ramazan Karadağ, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mhp Eğirdir İlçe Başkanlığının 23 Nisan Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Emekli Öğretmen Ramazan Karadağ, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

23 Nisan 1920, etrafımızın ateş çemberiyle çevrili olduğu bir ortamda, milletimizin varlığına kefen biçen küresel güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşlarının egemenliğin tek ve gerçek sahibinin milletimiz olduğunu dünyaya ilan ettiği ve  Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı anlamlı tarihtir.   

 Türk milleti, en buhranlı dönemde kendi adına kurtuluş mücadelesi verecek olan bu kutlu çatıyı büyük bir kararlılıkla yetkilendirmiştir. Çıkarılan Tekalif’i Milliye Emirleriyle, milletimiz maddi ve manevi gücünü âdeta seferber etmiştir. Düzenli ordu kurularak, ordu-millet bütünleşmesi sağlanmış ve yedi düvele karşı çetin bir mücadele başlatılmıştır. İlk Meclis; tarihten ve milletten aldığı güçle Sakarya'da Dumlupınar'da, zaferden zafere koşarak düşmanı vatandan söküp atmış ve egemenliğimize kast edenlere karşı neler yapabileceğimizi dosta ve düşmana ibret verici bir biçimde göstermiştir.   

Milli Egemenlik ilkesini kendine şiar edinen, egemenliğin millete ait olduğunu gençlik yıllarından itibaren cesur ve kararlı bir ifadeyle dillendiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk;

23 Nisan 1920 de Milletin istiklâlinin yine milletin azim ve kararıyla kurtulacağına olan inancı sayesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bir sürecin de adeta müjdesini vermiştir. Dünya da hiç bir milletin çocuklarına nasip olmayan bu kutlu günü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da bayram olarak hediye etmiştir. Bu anlamlı gün, gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimiz olmalıdır.

 Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bu gün olduğu gibi yarında olabileceği düşüncesiyle çocuklarımız, uyanık ve tertiplere karşı şuurlandırılmalı, milli ve manevi değerlerle de taçlandırılmalıdırlar. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gelecek nesillere verdiği önemi şu sözleriyle ifade etmektedir.  "Küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü yıldızı  ve ikbal ışığısınız . Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli ve değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız" Bu mana yüklü tavsiyeden hareketle çocuklarımızın birer değer olduklarını göz önüne alarak, vatan ve millet sevgisiyle yetişmeleri ve sorumlu, duyarlı birer vatandaş olabilmeleri için millet-devlet işbirliğiyle gereken tüm çabaların gösterilmesi milli bir görev olarak addedilmelidir. 

 Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bu anlamlı ve önemli bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, geleceğimizin müreffeh Türkiye'sini omuzlarında daha da ileriye taşıyacakları inancıyla üstün başarılar diliyorum.  

  Egemenliğin millete geçtiği ve çocuklarımıza bayram olarak armağan edilen bu mânâ yüklü özel günün aziz milletimize ve Eğirdir'li hemşehrilerime hayırlı olmasını temenni ediyorum. 101 yıl önce bu cennet vatanın sorumluluğunu millet adına, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve  gazilerimizi minnet, rahmet ve saygıyla yad ediyorum.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap