Balık Sağlığı ve Hastalıkları Konulu Konferans Gerçekleştirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Balık Sağlığı ve Hastalıkları Konulu Konferans Gerçekleştirildi
Haberin Tarihi: 24.4.2015 11:03:00 - Okunma Sayısı:2907 defa okundu.

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü, bilimsel etkinlikler adı altında Balık Sağlığı ve Hastalıkları konulu konferans gerçekleştirdi.

Balık Sağlığı ve Hastalıkları Konulu Konferans Gerçekleştirildi

 

            Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü, bilimsel etkinlikler adı altında Balık Sağlığı ve Hastalıkları konulu konferans gerçekleştirdi. Ziraat Fakültesi Amfi Salonu’nda yapılan konferansa Su Ürünleri Yüksekokulu’nun kurucularından Prof. Dr. Gülşen Timur ve Prof. Dr. Metin Timur ile Dr. Tom Wicklund katıldı.

            Açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekan Vekili Doç. Dr. Yıldız Bolat, yapılacak olan her bir etkinlik ve önleyici tedbirin yetiştiricilik alanında katkı sağlayacağını belirterek verimli bir etkinlik olması dileklerinde bulundu.

            Prof. Dr. Öznur Diler de su ürünleri yetiştiriciliğinin hızla büyüdüğünü ve kaliteli beslenmenin kalkınmaya büyük desteği olduğunu söyleyerek konferansın da ekonomiye ve kaliteye katkı sağlamak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

            Türkiye’de yetiştiriciliğin önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Prof. Dr. Ayşegül Kubilay, bu başarıda Su Ürünleri Fakültelerinin ve mühendislerin katkılarının çok olduğunun altını çizdi.

            Prof. Dr. Gülşen Timur, verdiği konferansta Türkiye’deki balık yetiştiriciliğinin gelişimini ve tespit edilen vakaları tarihsel süreci ele alarak anlattı. Karşılaşılan balık hastalıklarını ayrıntılarıyla dinleyenlere aktaran Timur, vakaları görsellerle de destekledi.

            İki oturumda gerçekleşen program balık sağlığı sunumlarıyla devam etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap