Zirai Don Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Zirai Don Tespit Çalışmaları Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 28.4.2015 10:13:00 - Okunma Sayısı:3042 defa okundu.

Ülkemizin birçok bölgesinde olduğu gibi İlimiz genelinde de son günler de etkili olan soğuk havalar sebebiyle meydana gelen zirai don hadisesi ile ilgili olarak, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından tespit çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Zirai Don Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

 

            Ülkemizin birçok bölgesinde olduğu gibi İlimiz genelinde de son günler de etkili olan soğuk havalar sebebiyle meydana gelen zirai don hadisesi ile ilgili olarak, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından tespit çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Don olayından etkilenen üreticilerimizin de İl ve İlçe Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmekte olup; ayrıca Valiliğimiz tarafından oluşturulan Kriz ve Koordinasyon Merkezi de konuyla ilgili takiplerini sürdürmektedir.” denildi.

            24 Nisan 2015 Cuma günü sabah saatlerinde görülen zirai don nedeniyle, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü alarma geçti. Ayrıca Isparta Valisi Vahdettin Özkan tarafından oluşturulan İl Kriz Koordinasyon Merkezi toplanmış olup aynı gün itibari ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Merkez ve tüm ilçe Müdürlüklerinde teknik elemanlar ile birlikte birer hasar tespit ekibi oluşturularak yaklaşık 50 mühendis 50 teknisyen 20 araçla birlikte tüm tarım arazilerinde gerekli hasar tespit çalışmaları başladı.

            Çalışmalar İlçe Kaymakamlarının koordinesinde ve İlçe Müdürlerinin bizzat katılımları ile büyük bir hassasiyet ve duyarlılıkla devam etti. Aynı günün akşamında ön incelemeler tamamlanarak yaklaşık olarak 200' e yakın köyde yapılan ön tespit çalışmalarında ağırlıklı olarak elma ve kiraz başta olmak üzere 233 bin dekar alanda % 30 ile %100 aralığında zarar tespit edildiği bunların ürün ve çiftçi bazındaki zarar oranları ve maddi kayıpları hasar tespit ekiplerince detaylı incelemeleri devam ettiği bildirildi. Elde edilen tüm verilerin Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN tarafından İlgili Bakanlıklar düzeyinde tüm mercilere iletildiği, çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik; başta çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelenmesi sağlandı. Don zararından dolayı oluşan muhtemel destekleme konularında da gerekli çalışmalar ve girişimlerde bulunulduğunu bildiren yetkililer, çalışmalar tamamlandığında kamuoyunun tekrar bilgilendirileceğini ifade ettiler..

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap