EĞİRDİR MARİM'DE "KİRAZ VİŞNE YETİŞTİRİCİLİĞİ" KONULU HİZMETİÇİ EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MARİM'DE "KİRAZ VİŞNE YETİŞTİRİCİLİĞİ" KONULU HİZMETİÇİ EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI
Haberin Tarihi: 9.5.2015 09:22:00 - Okunma Sayısı:3104 defa okundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2015 yılı Hizmet İçi Eğitim Programında yer alan ve BÜGEM tarafından hazırlanan "Kiraz Vişne Yetiştiriciliği" konulu eğitim Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde 05-07 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapıldı.

EĞİRDİR MARİM’DE “KİRAZ VİŞNE YETİŞTİRİCİLİĞİ” KONULU HİZMETİÇİ EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2015 yılı Hizmet İçi Eğitim Programında yer alan ve BÜGEM tarafından hazırlanan “Kiraz Vişne Yetiştiriciliği” konulu eğitim Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde 05-07 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapıldı. 15 farklı ilden gelen 20 teknik personele 3 gün süreyle kiraz vişne yetiştiriciliği konusunda eğitim verildi.

            Kurum Teknik Koordinatörü Hüseyin AKGÜL, kursun açılışında, Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğünü tanıtan sunumu yaptı.

            Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen teknik elemanlara, uygulamalı eğitimlerinde olduğu kursta; kurum personeli tarafından, Kiraz ve vişnelerde anaç ve çeşitler, bahçe tesisi, budama ve terbiye, hastalık ve zararlılar ile sulama, gübreleme konularında bilgiler verildi. Kursa katılan teknik personel verilen eğitimden oldukça memnun kaldıklarını belirterek Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü teknik elemanlarına teşekkür ettiler.

            Eğitim sonunda seminere katılan teknik elemanlara Kurum Müdürü İsa EREN tarafından Kurs Katılım Belgeleri verilerek dilek ve temennilerle eğitim tamamlandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap