Minik öğrencilere ekmek israfını anlattılar

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Minik öğrencilere ekmek israfını anlattılar
Haberin Tarihi: 19.5.2015 09:18:00 - Okunma Sayısı:1390 defa okundu.

"Ekmeğini İsraf Etme, Tasarruf Et"

Minik öğrencilere ekmek israfını anlattılar

“Ekmeğini İsraf Etme, Tasarruf Et”

 

            SDÜ Eğirdir Meslek Yüksek Okulu İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü ikinci sınıf, ikinci öğretim öğrencileri Seda Güler, Çilem Sultan Culha ve Hasan Hilmi Şen “Ekmeğini İsraf Etme, Tasarruf Et” isimli sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirdiler.

            Üniversite öğrencileri Seda Güler, Çilem Sultan Culha ve Hasan Hilmi Şen, “Ekmeğini İsraf Etme, Tasarruf Et” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçemiz Süleyman Demirel İlkokulu ve Gülpembe Anaokulu öğrencilerine çeşitli aktivitelerle ekmek israfına dikkat çektiler.

            Eğirdir MYO öğrencileri; -”Bir lokma ekmeğe muhtaç olmamak için tüketebileceğimiz kadar almalıyız”, “Ekmeğimizi çöpe atmadan önce düşünmeliyiz”, “günde 7 milyon ekmek israf ediliyor”, “bir yılda israf edilen ekmek ile 500 okul yapılabilir”, “bir yılda israf edilen ekmek ile 500 km. yol yapılabiliyor”, “bir yılda israf edilen ekmek ile 80 tane hastane inşaa edilebilir” sloganlarıyla ekmek israfına dikkat çekmeye çalışıyorlar.

            Seda Güler, Çilem Sultan Culha ve Hasan Hilmi Şen, hazırladıkları proje çerçevesinde ilçemizin çeşitli yerlerine asacakları afişlerle “ekmek israfı” konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını da bildirdiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap