Eğirdir Rus Kökenli Ailelerin Çocuk Gelişim Kampına Dönüşüyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Rus Kökenli Ailelerin Çocuk Gelişim Kampına Dönüşüyor
Haberin Tarihi: 7.8.2021 13:31:42 - Okunma Sayısı:1733 defa okundu.

Organizasyonu düzenleyen Natalia Smıçkova İrdel, kampın amacını, çocukların Eğirdir’de katıldıkları kültürel, tarihi,  sanatsal, doğal ve sportif etkinlikler ile “Türkiye’de Yaşama Dokunmak” olarak açıkladı.

Eğirdir Rus Kökenli Ailelerin Çocuk Gelişim Kampına Dönüşüyor

İlçemizde pansiyon işletmeciliği yapan İbrahim Ağartan’nın girişimi, Öğretim Görevlisi Çetin Meydan’ın desteği ile Antalya’da yaşayan Rus kökenli aileler, altı gün boyunca Eğirdir’de ağırlandılar.

Kampa altı aileye mensup Rus kökenli altı anne ve on kişi olan çocukları katıldılar. Organizasyonu düzenleyen Natalia Smıçkova İrdel, kampın amacını, çocukların Eğirdir’de katıldıkları kültürel, tarihi,  sanatsal, doğal ve sportif etkinlikler ile “Türkiye’de Yaşama Dokunmak” olarak açıkladı.

Kampın ilk günü Yazla Plajı’n da serbest zaman ile başlayan program, akşam Eski Eğirdir Evi’nde; kampa katılan çocuklar ve ailelerine Eğirdir’in eski ve unutulmaya başlayan oyunları olan yüzük, ip ve düdük oyunları, bizzat katılımları sağlanarak gerçekleştirilip tamamlandı.

31 Temmuz, 05 Ağustos 2021 tarihleri arası her gün, 2 saat yelkencilik eğitimi gerçekleştirildi.

Program süresi içerisinde öğleden sonra aktivitelerinde çevre gezileri düzenlenerek, Aksu Zindan Mağarası, Yalvaç Pisidia Antiocheia Antik Kenti, Elma Bahçeleri ve Gülbudak Paketleme Tesisleri, Atabey Binicilik Tesisleri, Kuyucak Lavanta Tarlaları, Eğirdir Kalesi, Eski Eğirdir Evi, Hızır Bey Camisi, Dündar Bey Medresesi ziyaretleri, Medresede Eğitim Günü, Balık ve Kerevit Tutma Etkinlikleri gerçekleştirildi.

Son gün akşam üstü Kilisede, mini konser, piyano, gitar, yan flüt ve ud dinletileri

ardından sertifika töreni ile kamp sonlandırıldı.

Altı gün süren programa, Eğirdir Belediyesi, belediye personelleri Gamze Göksu, Mustafa Çetinkaya, Sanatçılar; Piyanist Meyra Uysal, bağlama ve yan flütte Alper Yaman, Udi Erhan Sarıkaplan, Eğirdir Yelken Kulübü’nden Şeref Ağartan, Utku Dikmen, Ahmet Şahan, Mehmet Ağartan, balıkçı Mehmet Büyükçetin destek verdi.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap