Sandık Başkanlarını Siyasi Parti Temsilcileri Belirleyecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sandık Başkanlarını Siyasi Parti Temsilcileri Belirleyecek
Haberin Tarihi: 22.5.2015 14:47:00 - Okunma Sayısı:1793 defa okundu.

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan genel seçimler için Eğirdir merkez, köy ve kasabalarda görev yapacak Sandık Kurulu Başkanı ve Üyelerine yönelik olarak Eğirdir İlçe Seçim Müdürlüğünce "Seçim Güvenliği" konusunda eğitim semineri verildi.

Sandık Kurulu Başkanlarına Seminer…

Bu Yıl İlk Defa Seçim Sandık Başkanlarını Siyasi Parti Temsilcileri Belirleyecek…

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan genel seçimler için Eğirdir merkez, köy ve kasabalarda görev yapacak Sandık Kurulu Başkanı ve Üyelerine yönelik olarak Eğirdir İlçe Seçim Müdürlüğünce “Seçim Güvenliği” konusunda eğitim semineri verildi.

Bugün saat 9.30’da Vergi Dairesi üzerinde bulunan Eğirdir Belediyesi toplantı salonunda Eğirdir İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Arife Güven, Eğirdir İlçe Seçim Kurulu Müdürü Hasan Ali Öçal’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Sandık Kurulu Başkanları ve Üyeleri katıldılar.
 

Bu yıl ilk defa YSK’nın genelgesi doğrultusunda sandık başkaları Siyasi Parti yöneticileri tarafından belirlenecek.  Geçen seçimlerde sandık başkanlarının İl ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları tarafından belirlendiğini dile getiren Eğirdir İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Arife Güven şunları ifade etti:

“7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan genel seçimler öncesi sizlerle toplanmış bulunuyoruz. O gün nelerle karşılaşacağız, neler yapabiliriz, oluşabilecek sorunlara karşı ne yapılabilir… bunları konuşacağız. Geçen seçimde 2 olumsuz bir olay oldu. Bu yıl böyle sorunlarla karşılaşmak istemiyoruz. Dinlemek öğrenmenin yarısıdır. Biraz sonra sizlere YSK’nın hazırlamış olduğu slaytı izleteceğiz. Bu slaytı dikkatlice izlemenizi istiyoruz. Bu yıl ilk defa Eğirdir İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından değil de YSK’nın genelgesi doğrultusunda sandık başkaları Siyasi Partiler tarafından belirlenecek. Hepinize başarılar diliyorum. 7 Haziran seçimlerinin ülkemize, milletimize ve Eğirdir’imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Eğirdir İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Arife Güven’in konuşmasının ardından YSK tarafından hazırlanan “25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Sandık Kurulu Eğitim Slayt”ı izlenildi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap