Başkan Tural’dan Ahilik Haftası Kutlamalarına Davet

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Tural’dan Ahilik Haftası Kutlamalarına Davet
Haberin Tarihi: 10.9.2021 11:02:23 - Okunma Sayısı:1576 defa okundu.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ahilik kültürünü tanıtmak ve Ahi Evran Veli'nin Anadolu’da başlattığı Ahiliği yaşatmak amacıyla düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarına tüm vatandaşları davet etti.

Başkan Tural’dan Ahilik Haftası Kutlamalarına Davet

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ahilik kültürünü tanıtmak ve Ahi Evran Veli'nin Anadolu’da başlattığı Ahiliği yaşatmak amacıyla düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarına tüm vatandaşları davet etti.

Ticaret Bakanlığı öncülüğünde bu yıl 34’üncüsü kutlanacak olan Ahilik Haftası kutlamaları 13-19 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Ahilik Haftası ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkarların ve halkın Ahilik Haftasını kutlayarak, tüm vatandaşları kutlamalara davet etti.

AMACIMIZ AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK

Dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimi olan ahiliğin çalışma hayatında ve sosyal yaşamda, iyi ahlakı, bilimi ve eğitimi esas alan öğretileri içerdiğine dikkat çeken Başkan Tural “  Özetle Ahilik, sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan esnaf geleneğimizdir. Yardımlaşma, dayanışma ve ahlaklı çalışma gibi prensipleri ile esnafımıza ve topluma yüzyıllarca yön vermiş olan Ahilik kültürünü tanıtmak ve Ahi Evran Veli'nin Anadolu’da başlattığı Ahiliği yaşatmak amacıyla her yıl 81 ilde Ahilik Haftası kutlamaları yapılmaktadır. Ticaret Bakanlığı tarafından organize edilen Ahilik Haftasının bu yıl 34’üncüsünü kutluyoruz. Ahilik kültürünün tanınması, gelecek nesillere aktarılması amacıyla bu yıl AHİLİK HAFTASI kutlamalarını 13-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğiz” dedi. 

  HAFTA BOYUNCA ETKİNLİK

Bu kapsamda ilimizde Ahilik Haftası kutlamalarının, 13 Eylül Pazartesi günü 15 Temmuz Demokrasi meydanında saat 10.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayacağını kaydeden Başkan Tural “ Ardından Sayın Valimizi makamında ziyaret edeceğiz. İlk günkü kutlamalar kapsamında saat 11.15’te Kaymakkapı Meydanında halkımıza ahi lokması ikramımız olacak Mehteran Takımı gösteri sunacak.  Saat 12.00 da Birlik binamızda yılın ahisine kaftan giydirme, yılın kalfası ve çırağına plaket törenimiz gerçekleşecek. Yine Birlik binamızda ahilik konulu anlatım ve sunumlar yapılacak. 14 Eylül Salı günü saat 10.00 da Huzurevi ziyareti yapılarak, Berberler ve Kuaförler Odamız tarafından yaşlılarımıza saç bakım hizmeti verilecek, ayrıca sevgi evleri ziyaret edilerek çocuklarımız sevindirilecek.

RESMİ TÖREN KIRŞEHİR’DE

15 Eylül Çarşamba günü esnafımızı, ayrıca ilimizde uzun yıllar esnaflık yaptıktan sonra emekliye ayrılmış ustalarımızı ziyaret edeceğiz. 16 Eylül Perşembe günü saat 11.00’da kan bağışında bulunacağız. Cuma günü ise Sanayi Camilerinde Cuma namazının ardından ahi pilavı ve helva ikramımız olacak. Ahilik Haftası Resmi törenleri her yıl olduğu gibi Ahiliğin Merkezi Kırşehir'de kutlanacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrifleriyle 16 Eylül Perşembe günü Kırşehir’de yapılacak törene bizler de katılarak ilimizi temsil edeceğiz.  Bu vesileyle esnaf ve sanatkarımızın ve milletimizin Ahilik Haftasını kutluyor, Ahilik felsefesinin yaşatılması ve tanıtılması adına düzenlenen kutlamalara tüm vatandaşlarımızı davet ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap