MHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Demirel’den Barınma Sorunu Olan Üniversite Öğrencileri İçin Çözüm Önerisi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MHP Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Demirel’den  Barınma Sorunu Olan Üniversite Öğrencileri İçin Çözüm Önerisi
Haberin Tarihi: 25.9.2021 15:31:04 - Okunma Sayısı:1158 defa okundu.

"Milliyetçi Hareket Partisi Eğirdir İlçe Teşkilatı, Milli Eğitim Camiasına devredilen eski adıyla Barla Otelin veya Eğirdir Belediyesi sorumluluğunda bulunan Mavi Göl otelin öğrenci kardeşlerimizin barınma sorununu aşmaları için açılmasından yanadır."

MHP EĞİRDİR İLÇE BAŞKANI MEHMET DEMİREL’DEN

BARINMA SORUNU OLAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Demirel yükseköğrenimde yaşanan barınma sorunu konusunda yaptığı açıklamada "Milliyetçi Hareket Partisi Eğirdir İlçe Teşkilatı, Milli Eğitim Camiasına devredilen eski adıyla Barla Otelin veya Eğirdir Belediyesi sorumluluğunda bulunan Mavi Göl otelin öğrenci kardeşlerimizin barınma sorununu aşmaları için açılmasından yanadır." dedi.

Demirel, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Geleceğimizin teminatı olan genç kardeşlerimizin Eğirdir KYK kapasitesi sorunu nedeni ile barınma arayışı içinde olduğunu bizzat bana gelen telefonlar ve öğrenci ziyaretleri ile görmüş bulunmaktayım.

Mevcut KYK yurt kapasitemizin yetersiz olması nedeni ile Genel İdare Bütçesi ile KYK yurt kapasitesinin arttırılması için yerel iradenin girişimlerinin olduğunu söyleyebiliriz.

Fakat, bu yıl ilçe genelinde barınma ihtiyacını karşılayan Apart gibi işletmelerinde yetersiz kaldığını gördük. Öğrenci aileleri ilçemizde barınma sorununu aşmak için kiralık daire arayışı içindeler. Ekonomik durumlarına göre kiralık daire bulanlar da var bulamayanlar da vardır.

Milliyetçi Hareket Partisi Eğirdir İlçe Teşkilatı olarak Eğitim ve Öğretime önem veren ve ilçemizin sosyo-ekonomik kalkınmasını arzulayan bir siyasi parti olarak ilçemize öğrenim görmek için gelen ve barınma sorunu yaşayan öğrencilerimiz için Yerel İradeye önerimiz;

Yeni KYK yurt kapasitesi artırılıncaya kadar mevcut imkânlarımızı iyileştirme yaparak Barla’da bulunan Milli Eğitim Camiasına devredilen eski adıyla Barla Otelin veya Eğirdir Belediyesi sorumluluğunda bulunan Mavi Göl otelin öğrenci kardeşlerimizin barınma sorununu aşmaları için açılmasından yanadır.

Mavi Göl otelin mevcut yapısının iyileştirme yapılması için bütçeye ihtiyacı olduğunu biliyorum. Fakat geçici de olsa bir formül bulunup bütçe temini olmalıdır.

Hali hazırda otel olarak kullanılmış Barla Otel devreye konulursa Eğirdir ilçe merkezinden sabah ve akşam taşımacılık yapılarak sorun çözüme kavuşturulabilir.

Öğrenci kardeşlerimizin barınma sorunundan dolayı Eğitim ve Öğrenimlerini dondurma, kayıt sildirme gibi çözümlerinin yazık olacağı kanaatindeyiz. "

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap