EGİRDİR-YEŞİLADA KÖPRÜSÜNÜN YAPIMI İÇİN İZLENECEK YOL HARİTASI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EGİRDİR-YEŞİLADA KÖPRÜSÜNÜN YAPIMI İÇİN İZLENECEK YOL HARİTASI
Haberin Tarihi: 27.5.2015 09:38:00 - Okunma Sayısı:4514 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi ve İstanbul Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği'nin katkılarıyla Eğirdir Kent İnisiyatifi tarafından 17 Mayıs Pazar günü "Eğirdir İçin Göl Vakti" adında bir etkinlik gerçekleştirildi.

EGİRDİR-YEŞİLADA KÖPRÜSÜNÜN YAPIMI İÇİN İZLENECEK YOL HARİTASI

 

            Eğirdir Belediyesi ve İstanbul Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği’nin katkılarıyla Eğirdir Kent İnisiyatifi tarafından 17 Mayıs Pazar günü “Eğirdir İçin Göl Vakti” adında bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan MARMARAY Projesi Baş Müh. Isparta Gönül Birliği Bşk. Yük. Müh. Ali Faik AŞÇI “EĞİRDİR’İN ADA YOLLARI ARASINA  KÖPRÜ…” konulu bir sunum yaptı.

            Aşçı, Eğirdir-Yeşilada Köprüsünün yapımı için izlenecek  yol haritası konusundaki görüşlerini şöyle sıraladı:

            1- Öncelikle EGİRDİR-YEŞİLADA Arasındaki yol bağlantısının kaç metresi suyun akışını engelliyor. Köprü uzunluğu ne kadar olmalı ki Göldeki su sirkülasyonu sağlanabilsin. Bunun için üniversiteye proje hazırlatılması. Üniversiteye hazırlatılacak rapor doğrultusunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Şehircilik ve çevre bakanlıklarına Üniversiteye hazırlatılan Raporu sunacağız. Ada yolunun Gölün su sirkülasyonunu kestiğinden dolayı gölün kirliliğine etkisi olduğunu ispatlayacağız. Köprü yapımının yatırım programlarına girmesini sağlayacağız. (Bakanlıkların yazışmaları devam ederken aşağıdaki prosedürü yürüteceğiz)

            2- Bilimsel rapordan sonra köprü uzunluğu belirlenecek.

            3- Yapılacak olan köprü şehrin simgesi olabilmesi için Proje yarışması düzenlenmesi. Proje Yarışması Belediye ve sivil toplum örgütlerini Desteği ile yapılacak, halkın görüşüne sunulacak.

            4- Mimarlardan ve halktan oluşan jüri tarafından uygulanacak çelik asma köprünün mimari projesi Eğirdir ve adayı simgeleyecek şekilde seçimi yapılacak.

5- Seçilen projenin tatbikat proje ve statik hesapları yaptırılacak. İlgili kamu kuruluşlarına proje tasdiklerini yaptırarak uygulamaya geçilmesinin sağlanacak.

            6- En önemli konu Köprü yapım finansmanının sağlanması. Devlet yatırım planına konulamaması durumunda gölün korunması turizm bakımında çevre güzelliği yönüyle Avrupa ortak pazardan finansmanın sağlanma yönüne gidilecek ve tüm Isparta ve çevresi derneklerinin maddi manevi destekleri alınacak bir kampanya düzenlenecek.

            7- Köprü yapımı için Sayın Eğirdir Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlığının destekleri ile Dernek kurulacak, dernek köprü yapımı konusunda aktif bir şekilde faaliyet göstererek köprünün yapılması için aktif bir şekilde çalışma yürütecektir. Bu çalışmaya Eğirdir, Isparta ve İstanbul’daki derneklerimiz ve hemşerilerimizin desteği alınacaktır.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap