TKDK ISPARTA'DA 108 PROJEYE 32 MİLYON 500 BİN TL DESTEK VERDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TKDK ISPARTA'DA 108 PROJEYE 32 MİLYON 500 BİN TL DESTEK VERDİ
Haberin Tarihi: 28.5.2015 09:31:00 - Okunma Sayısı:1339 defa okundu.

Gelendost ilçesinde yapımı tamamlanan soğuk hava deposunun açılışına katılan Vali Özkan; "TKDK gelir istihdamının yanında yatırımcılara, işletmecilere ve üreticilerimize Avrupa Birliği standartlarına uyumu da beraberinde getiriyor." dedi.

TKDK ISPARTA’DA 108 PROJEYE 32 MİLYON 500 BİN TL DESTEK VERDİ

 

            Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından desteklenerek ilimize kazandırılan işletmelere bir yenisi daha eklendi. Gelendost ilçesinde yapımı tamamlanan soğuk hava deposunun açılışına katılan Vali Özkan; “TKDK gelir istihdamının yanında yatırımcılara, işletmecilere ve üreticilerimize Avrupa Birliği standartlarına uyumu da beraberinde getiriyor.” dedi.

            TKDK’nın ilimizde 108 projeye 500 bin TL destek verdiği bildirildi.

            Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından desteklenerek ilimize kazandırılan işletmelere bir yenisi daha eklendi. Gelendost ilçesinde yapımı tamamlanan soğuk hava deposu başta Vali Vahdettin Özkan olmak üzere Isparta Milletvekili Recep Özel, Gelendost Protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldığı törenle açıldı.

            Açılışta konuşan Vali Özkan; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun ilimizin dört bir yanında özellikle kırsal alanlarda, köylerimizde ve ihtiyaç olan yerlerdeki çok önemli hizmetlerini müşahede ettiğini belirterek, Bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu aktardı.

            Konuşmasına “Devletimizin ve hükümetimizin şehirlerin imkânlarını köylerimize ve kırsal bölgelerimize götürme konusunda ciddi çalışmaları bu yörelerimizde yaşayan vatandaşlarımız tarafından mutlulukla karşılandığını görüyoruz” diye devam eden Vali Özkan;

            “TKDK gelir istihdamının yanında yatırımcılara, işletmecilere ve üreticilerimize Avrupa Birliği standartlarına uyumu da beraberinde getiriyor. TKDK; Meyve, Sebze, Süt ve Et ürünlerinin üretiminin yanında bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanması hususlarında devamlı proje geliştirmeliyiz, kaynak sorunu olmadan bu destekleri alabilirsiniz. Kullanılmaması durumunda iade olan ve %80’i Avrupa Birliği’nden sağlanan kaynağı proje üreterek kullanmalıyız” dedi.

            Köydes projeleri ile tüm yerleşim alanlarının yol ve içme suyu ihtiyaçlarının giderildiğini aktaran Vali Özkan, kanalizasyon ve sosyal tesis işlerine yöneldiklerini belirterek, bunlar içinde kaynak sorunun bulunmadığının altını çizdi.

            Türkiye genelinde 42 İl koordinatörlüğü tarafından 5 Hazirana kadar sürecek 14. Çağrı döneminde toplam 347.270.000 TL’lik hibe desteği sağlanacağının altını çizen Vali Özkan, yatırımcılarımızın uygun proje geliştirerek ilimizin alacağı hibe desteğini arttırabileceklerini söyledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap