Zamanla yarışıyor, hayat kurtarıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Zamanla yarışıyor, hayat kurtarıyor
Haberin Tarihi: 27.10.2021 11:31:45 - Okunma Sayısı:1075 defa okundu.

Eğirdir’in Tek Kadın Ambulans Şoförü Tuğba Bolat

EĞİRDİR’İN TEK KADIN AMBULANS ŞOFÖRÜ TUĞBA BOLAT

Eğirdir 112 Acil Sağlık Merkezi’nin tek kadın ambulans şoförü olan Tuğba Bolat, “Kadın sürücü olduğum için herkes şaşkınlıkla tepki veriyor. İşimi zorlaştıran kadar kolaylaştıran sürücülerimiz de oluyor” dedi. Tuğba Bolat (28) Acil Tıp Teknisyenliği (ATT) yanı sıra ambulans şoförlüğü de yapıyor.

Aslen Isparta’lı ve 1 çocuk annesi olan Tuğba Bolat, 10 yıldır Acil Tıp Teknisyeni olarak İl Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapıyor. Sürücü arkadaşlarına destek olmak için ileri sürüş eğitimi aldıktan sonra, 1 aydır ambulans şoförlüğü yaptığını belirten Bolat, nöbet usulü Eğirdir’e geldiğini, işini de çok severek yaptığını belirtti.

Ambulansta 10 yıl acil tıp teknisyenliği yapan Bolat, acil hastaların tedavisini gerçekleştirdi. Sonrasında ambulans şoförlüğüne olan ilgisi nedeniyle arkadaşlarına destek olmak için sürücü kurslarında eğitimler aldı. Ardından çalıştığı birime ambulans şoförü olmak istediğini iletti. İl Sağlık Müdürlüğü'nün onayıyla Tuğba Bolat, 1 ay önce ambulans şoförlüğüne başladı. Eğirdir’in tek kadın ambulans şoförü olan Tuğba Bolat, acil hastaların imdadına yetişiyor.

Tuğba Bolat, kendisini ambulans kullanırken görenlerin şaşırdığını belirterek, "Önceliğimiz acil sağlık hizmetlerini aksatmadan soğukkanlılığımızı koruyarak hastaları güvenli şekilde hastaneye ulaştırmak. Kadın sürücü olduğum için herkes şaşkınlıkla tepki veriyor. İşimi zorlaştıran kadar kolaylaştıran sürücülerimiz de oluyor" ifadelerini kullandı.

Tuğba Bolat’ın eşi de 112 Acil Sağlık Merkezinde ambulans şoförlüğü yapıyor.

- EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap