Eğirdir'de Kadın Kooperatifi Kurma Çalışmaları Hız Kazandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Kadın Kooperatifi Kurma  Çalışmaları Hız Kazandı
Haberin Tarihi: 10.11.2021 13:49:20 - Okunma Sayısı:821 defa okundu.

Kaymakam Adem Çelik; 'Kadınlar hayatın her alanında iştigal ediyorlar."

EĞİRDİR'DE KADIN KOOPERATİFİ KURMA

ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

 

        Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığı ve Eğirdir Sosyal Hizmetler Merkezi koordinesinde, kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi kurma çalışmalarında faaliyete başlayacak girişimci kadınlarla birlikte fizibilite ve saha çalışmaları yapıldı.

        Karşılıklı bilgi alışverişi için Eğirdir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir Sosyal Hizmetler Merkezi (SHM) Müdürü Jale Gözübenli ile SHM personeli ve girişici kadınlar katıldı.

        Toplantıda bir konuşma yapan Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök; 'İlçemizde kadınların da ekonomiye katkısı olabilir, hangi faaliyetlerde bulunursak başarılı oluruz şeklinde daha önce bir toplantı yapmıştık. Öncelikle hangi dallarda başarılı olabiliriz ve bunu yaparken bir teşkilat çatısı altında kooperatif olarak düşünmüştük. Biz sağlam adım atalım istedik. Öncelikle hangi ürünleri pazarlayabiliriz, hangi dallarda başarılı olabiliriz bunları belirlemeliyiz" dedi.

        Kaymakam Adem Çelik ise yaptığı konuşmada "Kooperatifçilik kolay bir iş değil ama ben kadınlarımızın başaracağına inanıyorum" dedi.

        Kooperatif kurmanın ve bunun devamını getirmenin zorluklarından bahseden Kaymakam Çelik "Kooperatifçilikte, az önce Belediye Başkanımızın bahsettiği gibi, bazen çok büyük umutlarla, büyük heveslerle yola çıkılıp ama devamı çok gelmeyen durumlar söz konusu oluyor. Biz bunu deneyimlerimizden yola çıkarak söylüyoruz. Bu asla bir olumsuz bakış olarak değerlendirilmesin. Ancak yol haritamızın çok net bir şekilde çizilmiş olması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

        Girişici kadınlara kararlı olmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Kaymakam Çelik "Öncelikle, biliyorsunuz kooperatif bir kalabalığı gerektirir. Dolayısıyla kolektif bir aklı gerektirir. Sizlerin de bu noktada her birinizin bir araya gelerek neler yapılacağı noktasında kararlarınızı vermeniz gerekiyor. Çünkü en küçük karar bile kararsızlıktan iyidir." ifadelerini kullandı.

        Kaymakam Çelik sözlerine şöyle devam etti: "Eğirdir'de biz ne yapabiliriz, kadın kooperatifleri olarak ne tür faaliyetler yaparsak gerçekten hem biz kazanırız hem Eğirdir'e bir katkımız olur diye düşünmemiz gerekiyor.

        Tabi ki kadınları bu süreçte asla dezavantajlı gruplar olarak görmüyoruz, çünkü bir ailede en önemli rolü başta kadın üstlenir. Kültürümüzde de öyledir. Yuvayı dişi kuş kurar denir. Dolayısıyla sosyal hayatta da kadınlarımız rol alıyorlar. Bakın burada Aile ve Sosyal Bakanlığımızın üç temsilcisi de kadın. Kadınlar hayatın her alanında iştigal ediyorlar. Burada faklı biraz kendi küllerinden doğmak gibi, toplumsal ekonomik hayata katkı söz konusu. Kooperatifçilik kolay bir iş değil ama ben kadınlarımızın başaracağına inanıyorum ve şimdi söz sırası sizde demek istiyorum."

        Kaymakam Adem Çelik sözlerini "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı birimlerimizdeki müdürlerimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, güzel bir proje olacak." ifadeleriyle noktaladı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap