ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE KOMİSYONU TOPLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE KOMİSYONU TOPLANDI
Haberin Tarihi: 30.5.2015 09:25:00 - Okunma Sayısı:1120 defa okundu.

Komisyon Toplantısında öncelikle Isparta İli Orman varlığı ve orman yangınlarıyla mücadele konusunda yapılanlarla ilgili olarak Bölge Müdürü Değirmenci tarafından sunum yapılarak başlandı.

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE KOMİSYONU TOPLANDI

 

            Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafında her yıl düzenlenen, Isparta İli sınırları içinde çıkması muhtemel orman yangınlarıyla mücadelede, alınması gereken önlemler ile diğer kurum ve kuruluşların imkanlarından yararlanma ve koordinasyon konularını görüşmek ve karara bağlamak üzere “Isparta İli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu”  Isparta  Valisi Vahdettin Özkan Başkanlığında Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.     

            Toplantıya Isparta İl Vali Yardımcıları Bekir Sıtkı Hanlıoğlu ile Okan Leblebiciler ve İl Jandarma Komutanı İsmail Cömert, İl Emniyet Müdürü Halil Altan, Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

            Komisyon Toplantısında öncelikle Isparta İli Orman varlığı ve orman yangınlarıyla mücadele konusunda yapılanlarla ilgili olarak Bölge Müdürü Değirmenci tarafından sunum yapılarak başlandı.

            Konu ile ilgili olarak Bölge Müdürü Değirmenci “Meslek yangın şehitlerini yad ederek, diğer kurum ve kuruluşların gücünü de yanlarına alarak yangınlarla mücadele edileceğini, ayrıca mücadelede yardımlarından faydalandıkları kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, kazasız ve zayiatsız bir yıl’’ temennisinde bulundu.

            Isparta Valisi Vahdettin Özkan ise, orman yangınlarını önlemek için tüm kurum ve kuruluşların gerekli hassasiyeti göstermesini, orman yangınlarında yer alan ekip ve kullanılan ekipmanın en iyi şekilde organize edilmesi için yangınla mücadele komisyonu kararları alındığını açıkladı. Vali Özkan, orman yangın hattı Alo 177’nin daha etkin bir biçimde kullanılmasının yanında, toplantı ve eğitimlerle halkın bu süreçte daha iyi bilinçlendirilmesine destek verilmesi gerektiğini söyledi.

            Toplantının devamında işbirliği ve koordinasyon konuları, katılımcı kurum ve kuruluş temsilcileri ile tartışıldı. Neticede 26 madde karara bağlanarak, 2015 Yılı Isparta Orman Yangınları ile Mücadele Komisyon Kararı imza altına alınarak yürürlüğe konuldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap