Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesinde Deprem Ve Yangın Tatbikatı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesinde Deprem Ve Yangın Tatbikatı Yapıldı
Haberin Tarihi: 23.11.2021 16:14:40 - Okunma Sayısı:1329 defa okundu.

Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Eğirdir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla bugün saat 15.00’de Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi Okul bahçesinde Deprem ve Yangın Tatbikatı yapıldı.

Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesinde Deprem Ve Yangın Tatbikatı Yapıldı

Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Eğirdir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri işbirliğinde bugün saat 15.00’de Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi Okul bahçesinde Deprem ve Yangın Tatbikatı yapıldı.
Senaryo gereği "deprem alarmı" verilen okulda, öğrencilerin tahliyesi sağlandı. Bu sırada okulun dördüncü katında yaralı halde mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması için ihbar yapılınca bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.
Okula ulaşan ekipler, yaralı öğrencileri pencerelerden merdivenli araç yardımıyla tahliye etti.
Tatbikatın sonunda ise öğretmen ve öğrencilere Eğirdir Belediyesi İtfaiye Amiri Mustafa Kolan tarafından Yangın tüpüyle ateşe müdahale etme teknikleri uygulamalı gösterildi.
Tatbikat sorunsuz ve başarılı bir şekilde sona erdi.
Tatbikat öncesi bir açıklama yapan Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekip Amiri Erhan Gökdere; “Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri işbirliğinde Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesinde deprem ve yangın tatbikatını gerçekleştiriyoruz. Biraz önce deprem tatbikatının startı verildi ve öğrencilerimizi şimdi toplanma alanına yönlendiriyoruz. İki tane yaralı olduğu öğrencimizin bilgisini aldık. İtfaiye merdivenli araçlarımızla üst kattan öğrencilerimizi indirmeye çalışacağız. İnşallah hasarsız indirmeyi başarabiliriz. Depremlerin arkasından ikinci gelen yangınlar başlayabiliyor. Yine senaryo gereği yangın tatbikatını da başlattık. Bu yangını da nasıl en kısa sürede zarar vermeden söndürürüz” dedi.
Tatbikata yaklaşık 480 öğrenci katıldı.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap