24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
Haberin Tarihi: 24.11.2021 15:08:00 - Okunma Sayısı:1466 defa okundu.

24 Kasım Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de etkinliklerle kutlandı.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

ALİ RIZA AKBAY GÖZYAŞLARIYLA ANILDI

NEJDET SAVAŞ ÖĞRENCİSİYLE AYNI YIL EMEKLİ OLDU…

24 Kasım Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de etkinliklerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nde Başöğretmenliği kabul edişinin yıldönümü olan 24 Kasım tarihinde kutlanan Öğretmenler Günü, bu yıl Eğirdir’de hüzün, mutluluk ve neşe içerisinde kutlandı.

24 Kasım 'Öğretmenler Günü Programı' bugün sabah saat 09.30 Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini Atatürk Anıtına sunması  ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından buradaki program son buldu.

Bu yıl İlçemiz İrfan Kaynak Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı MAREM Konferans Salonunda devam etti.

Programa; Kaymakam Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, İl Genel Meclisi Üyeleri,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu,  Daire Müdürleri, Siyasi Parti Timsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Oda Başkanları öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in öğretmenler günü mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu yaptı.

Armutoğlu kısaca konuşmasında; “İşe gidiyorum demeyip, okula gidiyorum deyişlerinizi. İşinizi mesleğiniz değil, göreviniz bildiğinizi. Her ne olursa olsun, kim ne derse desin aynı aşkla gönlünüzde hissettiğiniz öğretmenliğinizi hatırlayın. Toplayın tüm yorgun yıllarınızı, her birini en mutlu anlarınıza dağıtın. Yine, yeniden her gününüzü o ilk gününüz gibi yaşayın. Bakmayın zamanın, neslin değiştiğine. Gayeniz aynı, gücünüz aynı, ışığınız aynı ışık. Sözleriniz her daim umudu söylesin, kaleminiz her daim aydınlık geleceği yazsın. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yetiştirdiği nesillerle yaşamaya devam eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun. Bizleri yetiştiren tüm öğretmenlerimize ve bu mesleği tattıran tüm öğrencilerimize selam olsun.' dedi.

Daha sonra Emekli Öğretmenler adına konuşmayı 40 yıl öğretmen ve idarecilik yapan Nejdet Savaş yaptı.

Nejdet Savaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün 24 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mekteplerinin başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Bugün, 24 Kasım 1981’den 2021 yılına 40  yıldır “Öğretmenler Günü” olarak kutlanan gündür. Hoş geldiniz der saygılar sunarım.

Öğretmen, yeri doldurulamaz öğretici, bilgiye ulaşmada rehber, kıymet biçilemeyen varlık, geleceğin ve idealin üstadı, medeniyetlerin kurucusu, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insanıdır. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, amaca ulaşma ve hizmet mesleğidir. Baş döndürücü hızda gelişimin olduğu bir çağda öğretmenlik bir hayat biçimidir. Öncelikli işi, öğretmekten çok eğitim olan kalıcı davranış değiştirme sürecinde, kişinin gelişmesine imkân vererek, hayata hazırlayan, sevgi ve sabır mesleğidir. Öğretmen olmak; Farkındalığın ne demek olduğunu bilmek, bunu anlatabilmektir. Topluma yön vermeye çalışmaktır. “Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyen büyük önder Atatürk’ün izinde yürümektir. Öğrencilerinin okul hayatı dışındaki sorunlarıyla ilgilenip, çözümler bulma çabası içine girmekte, onların kalplerine dokunduğu gibi hayatlarına da dokunmaktadır. Onlar için her şey olmaktadır. Şartlar ne olursa olsun, yılmayan, Milli ve manevi değerleri benimseyerek, iyi insan yetiştirme telaşında olan, mücadeleci öğretmenlerimizi minnet duygularıyla selamlıyor,

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle;

Muallimim diyen olmak gerektir,

İmanlı, Edepli, Liyâkatlı ve sonra Vicdanlı,

O, Rabıtayla bulur bulursa bu Millet Felâh,

O, Bir çözüldü mü her şey biter Maazallah.

        Sözlerime son verirken  Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevleri başında şehit olan ebediyete göç etmiş öğretmenlerimizi  şükran ve rahmetle anıyor. Onların hatırası önünde saygıyla eğiliyor. Tüm Emekli çalışan Öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” nü bir kez daha kutluyor. Emekli olan arkadaşlarıma yeni hayatlarında Sağlık ve mutluluklar, Mesleğe yeni katılan ve çalışan Öğretmenlerimize, Eğitim çalışanlarımıza başarılar diliyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ederek saygılar sunarım. Hoşça kalın Sağlıklı Kalın' ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM ÇELİK: “ÖĞRETMENLER, İNSAN TOPLULUĞUNUN EN FEDAKÂR VE SAYGIDEĞER KİŞİLERİDİR”

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ise yaptığı konuşmada;  Eğitim ordumuzun Fedakar neferleri olan öğretmenlerimizi, kendilerinin bilgelik ve fazilet misyonuna adanan 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle tebrik ediyorum.

Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktır. Büyük Önder Atatürk “Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve saygıdeğer kişileridir.” Veciz ifadesi ile öğretmenlik mesleğinin kutsallığını belirtmiştir.

Başöğretmen Atatürk,” Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.“ diyerek topluma yön vermede öğretmenlere olan inancını ve güvencini belirtmiştir. Fikri hür vicdanı hür nesillerin yetişmesi için, her türlü zorluğu aşarak gençlerimizi yarınlara en güzel şekilde hazırlayacağınıza inanıyorum.

Türkiye’nin hedefi, “geleceğin güvencesi “çocuklar ve gençleri, hızla değişen bilgi ve teknoloji çağının gereklerine uygun yetiştirmektedir. Unutulmamalıdır ki, Türk Ulusunun eğitim düzeyindeki nitelikli yükseliş, dünya ülkeleri arasında yaşanan rekabet ortamında, Ülkemizin ön sıralarda yer almasını sağlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin, Öğretmenler Gününü kutluyor, sizlerin şahsında tüm öğretmenlere sağlık, ebediyete intikal etmiş olanlara rahmet diliyorum. “  dedi.

NEJDET SAVAŞ ÖĞRENCİSİYLE AYNI YIL EMEKLİ OLDU….

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 40 yıl öğretmenlik ve idarecilik yapan Nejdet Savaş, öğrencisi Nihal Polat ile aynı yıl emekli olmanın mutluluğunu yaşadı.

Emekli öğretmenler Nejdet Savaş ve Nihal Polat'a günün anısına Plaket ve Hizmet Şeref Belgelerini Kaymakam Adem Çelik takdim etti.

Geçen yıl Aralık ayında vefat eden Eğirdir'in simge isimlerinden biri olan Mehmet Akif  Ersoy İlkokul Müdürü Ali Rıza Akbay anısına hazırlanan slaytta  Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim öğretmeni Hanife Akbay Doğan ve salondaki diğer öğretmenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Daha sonra kızı Hanife Akbay Doğan'a günün anısına Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök tarafından üzerinde “'Bir vefa abidesi ve adanmışlık ruhuyla eğitime hizmet ederken aniden aramızdan ayrıldın. Seni unutmayacağız. Ruhun Şad Olsun” yazılı plaket ve çiçek takdim etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü programı şiirlerin okunması, Video ve Piyes Gösterisi sunumunun ardından sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

 

                                                      

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap