ISUBÜ Eğitim Binasının Temeli Atıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISUBÜ Eğitim Binasının Temeli Atıldı
Haberin Tarihi: 6.12.2021 16:59:57 - Okunma Sayısı:2192 defa okundu.

7 bin metrekare alanda yapılacak eğitim binasının temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.

ISUBÜ Eğitim Binasının Temeli Atıldı

                Isparta Hızırbey Mahallesi eski hastaneler bölgesinde “Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği”nin öncülüğünde Ispartalı vatandaşlarımızın katkılarıyla yapılacak olan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) eğitim binasının temel atma töreni 06.12.2021 tarihinde saat 15.00'de gerçekleştirildi.

                Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (ISUBÜ) fiziki yatırımlarını desteklemek amacıyla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde kurulan Isparta Kent Hizmetleri Derneği tarafından Hızırbey Mahallesi’nde eski Kız Sağlık Kolejinin bulunduğu 7 bin metrekare alanda yapılacak eğitim binasının temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.

                Temel atma törenine; Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, SDÜ Rektör Yardımcısı M.Ali Dulupçu, Isparta protokolü, ilçe belediye başkanları, dekanlar, okul müdürleri, Isparta MYO Kurucu Müdürü emekli öğretim görevlisi Çetin Büyükvanlı, iş insanları, mahalle muhtarları, derneğe katkıda bulunan hayırseverler, öğretim elemanları idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı

                Törende bir konuşma yapan ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, şunları söyledi: "Kuruluşundan bu yana; 7 fakülte, 1 lisansüstü eğitim enstitüsü 1 yüksekokul ve 18Meslek Yüksekokulu, 24.000 öğrenci, 700 akademisyen, 550 idari personel ile Isparta, bölgemiz ve ülkemiz ve gönül coğrafyamıza yüksek öğretim adına hizmet etmekteyiz.

                3 yıl önce kurulan ve kuruluşundan bugüne kadar akademik ve idari yönetim kadrolarımızın oluşumundan sonra üniversitemizin nerede konuşlanacağı üzerine tüm kesimlerle yoğun temas halinde olduk. Son olarak geçtiğimiz Ekim ayında kampüs belirleme komisyon raporunun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylaması ile hayata geçmiş bulunmaktadır. Buna göre üniversitemizin merkez yerleşkeleri rektörlük yerleşkemiz, merkezi kampüsteki Ziraat ve Orman Fakülteleri eğitim ve uygulama alanları ile şu an temel atmak üzere bir araya geldiğimiz bu alan ve yanı başımızdaki eski devlet hastanesi alanından oluşmaktadır. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde başından beri yoğun emek veren başta TBMM Başkan Vekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e, Isparta Vekillerimiz Sayın Recep Özel’e, Sayın M.Uğur Gökgöz’e, Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımız ve tüm emeği geçenlere üniversitem adına kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

                Birazdan Isparta Meslek Yüksek Okulu olarak planladığımız ve yaklaşık 4500 - 5000 öğrencimizin okuyacağı eğitim binamızın temelini sizlerle birlikte atacağız. Söz konusu eğitim binamız Isparta Belediye Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen’in gayretleri kurulan ve başkanlığını yaptığı “Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği” önderliğinde hayırsever vatandaşlarımız tarafından yaptırılacaktır.

                Eğitim binamız 1000 m2 alan üzerine kurulu, 5000 m2 kapalı alan, 6 katlı, 20 derslik,                          5 laboratuvar, 3 atölye, 30 akademik-idari personel odası olarak inşa edilecektir. Söz konusu eğitim binasının yaklaşık 1.5 yılda tamamlanması planlanmaktadır.

                3 yıldan beri altyapısını oluşturduğumuz icraatlarımız, bu tesis ile birlikte artık görünür hale gelmektedir. Aynı şekilde yakınımızdaki eski Devlet hastanesi bölgesinde 14.000 m2 lik merkezi derslik binamızda şu an ihale aşamasında olup, 1,5-2 ay içinde oranında sizlerle birlikte temelini atıp inşaat faaliyetlerine başlanmış olacaktır. Üniversitemiz, bu önemli yatırım ve yatırımlarla eğitime daha iyi hizmet verir hale ulaşacaktır.

                Şehir-üniversite buluşmasına örnek olacak şekliyle halkımızın eğitime vermekte olduğu desteklerinin ete-kemiğe bürünmesinin somut göstergesi olan bu yatırımın planlanması ve gerçekleştirilmesi aşamasında üniversitemize destek olan başta Isparta Belediye Başkanı ve aynı zamanda dernek başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen olmak üzere katkı veren değerli hayırsever vatandaşlarımız, sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarımıza, inşaatın yapımında çalışacak olan tüm mühendis, teknik eleman ve işçi kardeşlerimize en derin şükranlarımı iletiyorum. İmece usulüne göre gerçekleştireceğimiz bu eğitim binasının şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olması dileğiyle, hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum."

                Bugün temeli atılan Eğitim binasını Ispartalı vatandaşlar ve iş insanlarının desteği ile yapacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de “Amacımız üniversitenin ilk kıvılcımını Ispartalılar olarak bizim yakmamız. Burada belediye ile alakalı herhangi bir durum yoktur. Ben burada dernek başkanı olarak bulunuyorum. Kurmuş olduğumuz dernekle bu okulu bitirip, üniversitemize sunacağız. Isparta’mızın bir hediyesi olacaktır. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap