"Benim Kulübüm Yeşilay" Projesi Isparta’da Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Benim Kulübüm Yeşilay" Projesi Isparta’da Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 8.12.2021 11:19:39 - Okunma Sayısı:1736 defa okundu.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinde Yeşilay’ın tanınırlığını ve bilinirliğini artırmak, bağımlılık konusunda bilinç oluşturmak, gönüllüğü yaygınlaştırmak amacıyla uygulanan "Benim Kulübüm Yeşilay" projesi Isparta’da devam ediyor.

"Benim Kulübüm Yeşilay" Projesi Isparta’da Devam Ediyor

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinde Yeşilay’ın tanınırlığını ve bilinirliğini artırmak, bağımlılık konusunda bilinç oluşturmak, gönüllüğü yaygınlaştırmak amacıyla uygulanan "Benim Kulübüm Yeşilay" projesi Isparta’da devam ediyor. Şehit Güngör Dolunay İlkokulu ve Şehit Ferhat Çiftçi İlkokulunda uygulanan proje kapsamında 251 öğrenciyle buluşuldu. Daha önce Şehit Muhsin Kiremitçi Ortaokulunda uygulanmaya başlanan "Benim Kulübüm Yeşilay" projesi 2019 yılında ilçelerde yaygınlaştırılarak Eğirdir, Sav ve Gelendost’ta gerçekleştirilerek 390 öğrenciye ulaşılmıştı.

Yeşilay’ın bağımlılıktan uzak sağlıklı nesillerin yetişmesine büyük önem verdiğini belirten Yeşilay Isparta Şube Başkanı Muhammed Said Uyar şunları ifade etti:

“Yeşilay olarak alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla mücadele ediyor; sağlıklı nesillerin yetişmesi hedefiyle çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz. Bu doğrultuda gençlere yönelik birçok faaliyet gerçekleştiriyor ve gençlerle birlikte birbirinden farklı içerikte çalışmalar yapıyoruz. Gençlerin bağımlılıklardan uzak durmaları ve bu konuda bilinçli bir şekilde mücadelemize destek olmaları hedefiyle ilkokullarda ve ortaokullarda Yeşilay Kulüpleri kuruyor; çocukların böyle önemli bir konuyu farklı etkinliklerle öğrenmesini çok önemsiyoruz. Bağımlılıklarla mücadele kapsamında çocuklarda ve gençlerde farkındalık oluşturduğumuz Benim Kulübüm Yeşilay Projesiyle Isparta’da iki okulumuzda 251 öğrencimizle buluştuk ve daha nice öğrencimize ulaşacağımıza da inanıyoruz. Konuyla ilgili duyarlılık göstererek katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Erhan BAYDUR başta olmak üzere emeği geçen idareci, öğretmen, Genç Yeşilay topluluğu üyeleri, tüm eğitim çalışanları ve destekleri için velilerimize teşekkür ediyoruz. ”

Şimdiye kadar binlerce öğrenciye ulaşan proje kapsamında öğrencilere bağımlılıklar hakkında eğitim veriliyor, Yeşilay Kulübü kurulmasına yardımcı olunuyor, ekip çalışmasıyla afiş, resim ve grup halinde büyük boy puzzle yapılması sağlanıyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap