Hayvancılık Desteklemeleri Genel Esasları

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Hayvancılık Desteklemeleri Genel Esasları
Haberin Tarihi: 3.6.2015 09:15:00 - Okunma Sayısı:1364 defa okundu.

Anaç Sığır Yetiştiriciliği Desteklemeleri:

Hayvancılık Desteklemeleri Genel Esasları

 

            Anaç Sığır Yetiştiriciliği Desteklemeleri:

            1-Türkvet ve e-ıslah veri tabanına kayıtlı, 31.12.2015 tarihi itibarı ile en az 5 (beş) baş anaç sığıra sahip kültür ve kültür melezi sığırı olan, hayvancılık örgütlerinden birine üye üreticilere, (Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt üreticileri Birliği, Tarımsal amaçlı kooperatifler) yıl içerisinde suni tohumlama yapılması şartı ile yılda bir kez olmak üzere hayvan başı destekleme ödemesi yapılır.

            2-Anaç sığırın destekleme alabilmesi için 14 ay’ı (420 günü) doldurduktan sonra tohumlanmış olmalı ve 31.12.2015 tarihinde  24 (iki yaşını) ay’ı doldurmuş olmalıdır.

            3-Anaç sığırlar Türkvet ve e-ıslah kayıt sisteminde 31.12.2015 tarihi itibari ile aynı işletmede kayıtlı ve yaşıyor olmalıdır. Kayıt sistemlerinden en az birine 01.10.2015 tarihinden önce kayıt edilmiş olması gerekir.

            4-Anaç Sığır Desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, üyesi bulunduğu örgüte dilekçe ile müracaat eder, örgütleri de üyeleri adına 01.12.2015- 31.12.2015 tarihleri arasında İl/İlçe Müdürlüğüne müracaat eder.

            Buzağı Desteklemesi:

            1- e-ıslah veri tabanına kayıtlı saf kültür ırkı veya melezi sığırların aynı kültür ırkı boğanın sperması ile yerli ırk ve melezi sığırların ise ırkına bakılmaksızın 2015 yılında suni tohumlama sonucu doğan ve kayıt altına alınmış buzağılara destekleme ödenir.

            2-Dişi buzağılara Brucella S-19 aşısı yapılmış olmalıdır.

            3-Buzağı desteği doğduğu işletmeye ödenir.

            4-Desteklemeden yararlanmak isteyen üreticiler Damızlık birliği üyeleri kendi örgütlerine, diğer örgütlü üreticiler ya örgütleri aracılığı ile ya da şahsen İl/İlçe Müdürlüğüne ve herhangi bir örgüte üye olmayan yetiştiriciler ise dilekçe ile 01.10.2015-31.12.2015 tarihleri arasında İl/İlçe Müdürlüğüne müracaat eder.

            Besilik Erkek Sığır Desteklemesi:

            1-Kesim tarihi dikkate alındığında, besi süresinin son 90 gününü müracaatçının işletmesinde 12 aylık yaşı tamamlamış erkek sığırlara, Bakanlıktan çalışma izni almış kesimhanelerde kestiren ve kesim bilgilerini KES veri tabanına kaydettiren üreticilere hayvan başı destekleme ödemesi yapılır.

            2-Yıllık altı baş ve üzeri sayıda destekleme şartlarına uyan erkek sığır kesimi yaptıranlar Kırmızı Et Üreticiler Birliğine üye olmak zorunda olup; yıl içerisinde daha az sayıda kesim yaptıran üreticiler üye olmasa da desteklemelerden yararlandırılır,

            3- Üretici dilekçesinin ekinde;

            -Kesimhane kesim ücreti faturası veya alındı makbuzu ya da kesilecek sığırın karkasının alım satımına ilişkin fatura/müstahsil makbuzu,

            - İşletme Tescil Belgesi,  Hayvan Pasaportu ve/veya naklinin yapılacağı yere göre veteriner sağlık raporu, kesimi yapılan hayvanların Türkvet kayıtlarından düşümünü gösteren belge, kesimhane veteriner hekimince onaylanmış kesim cetveli olmak üzere Kırmızı Et Üreticileri Birliğine müracaat eder.

            4-Kesimi yapılan erkek besi sığırının karkas ağırlığı en az 200 Kg. olmalıdır.

            5-Son başvuru tarihi 31.01.2016’dır.

            6-Destekleme İcmallerinin hazırlanması, askıya çıkarılması, gönderilmesi ve ödeme ile ilgili çalışma takvimi HAYGEM tarafından belirlenir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap