5 Haziran Dünya Çevre Günü; "Doğanın Düzenini bozmazsan sürekli ve daha çok ürün elde edersin..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,5 Haziran Dünya Çevre Günü; "Doğanın Düzenini bozmazsan sürekli ve daha çok ürün elde edersin..."
Haberin Tarihi: 5.6.2015 11:48:00 - Okunma Sayısı:1249 defa okundu.

Çevre, bir canlının var olduğu ortam ya da koşullarıdır.

 

5 Haziran Dünya Çevre Günü; "Doğanın Düzenini bozmazsan sürekli ve daha çok ürün elde edersin…”

         Mensiyüs  ; “Eğer tarladaki düzeni bozmazsan o zaman ihtiyacınızdan daha çok ürün elde edersin; eğer attığın ağın gözleri çok küçük olmazsa o zaman yeterinden daha fazla balık ve kaplumbağan olur; eğer ormana baltayı ancak belirli ve uygun zamanlarda vurursan o zaman yeterinden daha fazla keresten olur”.      Amerika’nın gerçek sahibi oldukları belirtilen Kızılderili Şef SEATLH ;      Beyaz adam Annesi toprağa ve kardeşi olan gökyüzüne, alıp satılacak, yağmalanacak bir şey gözüyle bakar. Onun bu ihtirasıdır ki, toprakları çölleştirecek ve her şeyi yiyip bitirecektir. Beyaz adamın kurduğu kentlerde huzur ve barış yoktur. Çevre konusunda gelinen nokta bu olup, aç gözlü olmayalım der.

 

             Çevre, bir canlının var olduğu ortam ya da koşullarıdır. Çevre sorunu; doğal alan ve kaynakların gelecek düşünülmeden, kirlenmesi ve tüketilmesidir. Doğal çevrenin kirlenmesi bütün ülkelerin ortak sorunudur. Çevre kirlenmesine karşı ülkeler ortak çözüm yolları aradılar ve Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi.

<v:imagedata o:title="" src="file:///C:UsersEGIRDI~1AppDataLocalTempmsohtmlclip1</body> </html>

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap