Başkan Ahmet Hamdi Takır Güven Tazeledi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Ahmet Hamdi Takır Güven Tazeledi
Haberin Tarihi: 30.1.2022 17:27:06 - Okunma Sayısı:1077 defa okundu.

Eğirdir Şoförler Otomobilciler Ve Nakliyeciler Odası'nın 33'ncü olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

BAŞKAN AHMET HAMDİ TAKIR GÜVEN TAZELEDİ

Eğirdir Şoförler Otomobilciler Ve Nakliyeciler Odası'nın 33'ncü olağan genel kurul toplantısı 30/01/ 2022 tarihinde Pazar günü, Saat 10.00’da Cami Mahallesi Sivişler Sokak B Blok İşhanı No:4 Eğirdir adresinde gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural'ın yaptığı toplantıya; Isparta Maden-iş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Gıcır, Isparta Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, Isparta Kahveciler Meşrubatçılar Otelciler ve Hancılar Odası Başkanı Ramazan Şişman, Isparta Sıhhi Tesisatçılar Kaloriferciler Fotoğrafçılar Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Dişpınar, Isparta  Halıcılar Tuhafiyeciler Manifaturacılar Dokumacılar Kilimciler ve Ayakkabıcılar Odası Başkanı  Mehmet Dolaksız, Isparta Manavlar Ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Demir, Isparta Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Sinan Aydın, Isparta Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Hakan Divarcı, Isparta Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Demiralay, Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın, Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün ve üyeler katıldı.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Eğirdir Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Hamdi Takır, 2018-2019-2020-2021 yıllarına ait yönetim kurulu faaliyet faaliyet raporunu okudu.

Oda Başkanı Ahmet Hamdi Takır, şunları söyledi:

"Sayın Divan, Sayın Oda Başkanlarım, Kıymetli Basın Mensupları ve Ekmeğini direksiyon başında zor şartlarda kazanan çileli Meslektaşlarım, Odamızın 33.olağan Genel Kurul toplantısına Hoş geldiniz. Toplantımızın sizlere ve Ülkemize Hayırlar getirmesini dilerken, 2022 Yılının sağlık, mutluluk ve Pandemiden kurtuluş yılı olmasını Cenab-ı Allah'tan Niyaz ederiz. 1955 Yılında Kurulan Odamızın, kuruluşundan bugüne kadar görev yapan Başkan ve Yöneticilerine, odamıza hizmet etmiş, bugün hayatta olmayan Pandemiden kaybettiğimiz üyelerimizi minnet ve Rahmetle anarken, hayatta olanlara da uzun ömürler, sağlıklı günler dileriz. Sayın Divan, kıymetli Üyelerimiz; Bilindiği üzere 3 Mart 2018 yılında 32. Genel Kurulumuzda çok değerli oylarınızla bize 4 yıl görev verdiniz. Bizler de bu süre zarfında sizlerin güvenine layık olmak için azami çaba gösterdik. Göreve geldiğimiz günlerde, öncelikle Odamızın mülkiyetinde bulunan mekânların tadilat yapılması için Yönetim Kurulumuzca karar alarak güzelleştirme çabası içine girdik, daha önceden arşiv olarak kullandığımız atıl durumdaki odaları boşaltıp, böylece kendi kullanım alanımız dışında üç adet kiracımız oldu. Kiraya verdiğimiz 2.Noter sayesinde hem Odamıza gelir hem de halkımıza ve üyelerimize daha hızlı hizmet etme fırsatı bulduk. Tabi ki Odaların var olma gayesi üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, iş ve işlemleri en kısa ve hızlı şekilde yapmaktır. Bu bağlamda bizlere tevdi etmiş olduğunuz 4 yıllık yönetim emanetini vebalinizi her zaman üzerimizde hissettik ve sizlerin sorunlarını imkânlar ölçüsünde çözme gayreti ve çabası içinde olduk. Kıymetli Hazirun; Yönetim olarak hiçbir zaman şahsi menfaat peşinde olmadık. Bizden önceki yöneticilerimizin bize bıraktığı mirası sizlerin de desteğiyle korumak ve yüceltmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bilindiği üzere; 2019 yılın Mart ayında tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 belası ile tanıştık. Bu süreçten mutlaka herkes etkilendi. Ancak tüm Esnaf ve Sanatkârlarımız daha fazla etkilendi. Mağduriyetin giderilmesi anlamında Devletimiz zaman zaman bir takım yardımlarda bulunarak Esnafımıza destek vermiştir. Tabi ki süreç uzun ve hassas döneme gidince beraberin de bir takım olumsuzluklarda olmuştur. Rabbim bir an evvel bu badirelerden kurtulmayı bizlere nasip etsin inşallah. Yine bu Pandemi döneminde Devletimiz tarafından huzur ve istikrarın sürmesi anlamında Esnafımıza birçok kolaylık sağlanmıştır. Bunlar basit usulde vergilendirilen Esnafın vergiden muaf tutulması, Esnafımızın kullanmış oldukları Kredi ödemelerindeki uzatmalar ve bazı Meslek gruplarına hibe destek olarak verilmiştir. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Ahmet Tural'ın önderliğinde Pandemi döneminde Taksi ve Dolmuş duraklarında dezenfekte işlemleri ve aynı zamanda maske dağıtımı yapılmıştır; Bu arada Yalvaç ilçemizde ve Çandır'da çıkan Yangınlara Oda olarak bir nebze de olsa yaraların sarma anlamında yardımlarda bulunduk.

Sayın Divan ve Değerli Üyelerimiz;

Yine bu dönem içinde tüm Resmi Kurumlar ve Üst Birliklerimizle sıcak ilişkiler kurarak Oda menfaatine çalışma ve gayretler içinde olduk. Odamızın asli görevlerinden biri olan Plaka basımı konusunda eskiyen kalıplarımızı değiştirip Halkımızın hizmetine sunduk. Bilindiği üzere Odamıza ait iki adet kurtarıcımız vardı. Kurtarıcı hizmeti geçmişte Üyelerimizin birçok kez işini görmüştü. Ancak çalışma şartları ve araçların ekonomik ömrünü tamamlamasından dolayı bakım, onarım gibi maliyetlerin artması sebebiyle Yönetim Kurulu kararımız ile araçların satışı için Üst Kuruluşumuz olan Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden araçların satış onayına aldık. Piyasa değerini araştırarak en yüksek fiyata verenlere satışını gerçekleştirdik. Bununla birlikte şoförle beraber iki personel varken personel sayımız teke düşürülmüştür.

1955 Yılında Kurulan Odamızda bugüne kadar Birlik ve Dayanışma içinde görev yapmaya çalıştık. Yine 13-19 Eylül 2021 Tarihleri arasında Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında Esnaf Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifiyle birlikte Merkez ve Sanayi Camilerimizde Ebediyete intikal eden Esnaflarımız için Mevlid-i Şerif okutularak akabinde yemek ikramında bulunduk. Ebediyete intikal eden başta Aziz Şehitlerimiz ve Tüm Esnafımızı Allah rahmet eylesin. Ruhlan şad olsun. Kametli Üyelerimiz bize vermiş olduğunuz görev süresince birlik ve beraberlik içinde sizlere hizmet etmeye çalıştık. Bu Duygu ve Düşüncelerle Genel Kurulumuzun Esnafımıza, ilçemize ve Halkımıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan Niyaz eder. Hepinize Saygılar sunanız."

Yapılan seçimlerde mevcut Başkan Ahmet Hamdi Takır yeniden güven tazelerken Eğirdir Şoförler Otomobilciler Ve Nakliyeciler Odası yönetim kurulu asil üyeliklerine;

Doğan Şenol, Hüseyin Kartal, Fehmi Çelik, Tokay Erdem, Süleyman Kılınç ve Muharrem Cantürk,

Yönetim kurulu yedek üyeliklerine; Özkan Şenol, Ramazan Yurdakon, Ali Başgül, İbrahim Gökşahan, Şeref Saraç, Ferdi Arseven, Akif Demirbilek,

Denetim Kurulu asil üyeliklerine; Ali Bilici, Ahmet Ünver, Bekir Çetinok,

Denetim kurulu yedek üyeliklerine de İbrahim Ağartan, Ferhat Şenol ve Faruk Çevik seçildiler.

- AKIN

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap