ZİRAİ DONDAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİMİZE ÖDEMELERİ YAPILMAYA BAŞLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ZİRAİ DONDAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİMİZE ÖDEMELERİ YAPILMAYA BAŞLADI
Haberin Tarihi: 6.6.2015 10:28:00 - Okunma Sayısı:3271 defa okundu.

Nisan ayı içerisinde meydana gelen zirai don olayında ürünleri zarar gören çiftçilerimize ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla yapılmaya başlandı.

ZİRAİ DONDAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİMİZE ÖDEMELERİ YAPILMAYA BAŞLADI

Nisan ayı içerisinde meydana gelen zirai don olayında ürünleri zarar gören çiftçilerimize ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla yapılmaya başlandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Vahdettin Özkan, “Olayın ertesi günü tüm mesai arkadaşlarımızla çiftçilerimizle beraber olduk, tarım teşkilatının tüm personeli, meslek kuruluşlarımız ile birlikte hemen hasar tespit çalışmalarına başlandı” dedi.

KISA SÜREDEDE HASAR TESPİT EDİLDİ

Tespit çalışmalarında 100 personelin aktif olarak görev aldığını belirten Vali Özkan, “Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çiftçi meslek kuruluşlarıyla çok kısa bir süre içerisinde çalışmalarını tamamladı ve ilgili bakanlıklarımıza sunuldu.26 Mayıs itibariyle zarar ödemesi yapılacak çiftçilerimizin listesi askıya çıkarıldı, listelerle ilgili itirazlar alındı ve değerlendirildi.”

10 BİN ÇİFTÇİNİN DURUMU TESPİT EDİLDİ

“Yaklaşık 10 Bin çiftçimizin durumları tespit edildi. Bu gün itibariyle Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun çiftçilerimize göndermiş olduğu ödenek, çiftçilerimizin zarar oranına göre hesaplarına aktarılmaya başlandı” dedi.

128 BİN DEKAR ALANA DENK GELİYOR

Vali Özkan, ödemelerle ilgi olarak ise “Çiftçilerimizin yaklaşık olarak yüzde 70-75’ine takabil eden 7500 çiftçimize üst kategoriden dekar başına 250 TL ödenecek bu alanda 90 Bin dekara denk gelmekte. İkinci kategoride yüzde 50-70 arasında zarar gören 1900 çiftçimize dekar başına 200 TL ödenek bu alan ise 15 bin dekara denk gelmektedir. Üçüncü olarak yüzde 30-50 arasında en az zarar gören 2500 çiftçimize ise dekar başına 175 TL ödenecek bu alan da 23 Bin dekardır” dedi.

 

DEVLETİMİZ ÇİFÇİNİN YANINDA

 

Bütün çiftçilere geçmiş olsun dileklerimi tekrar ileten Vali Özkan, “Elbette ki bu tür yardımlarla çiftçilerimizin maruz kaldığı bütün zararı karşılamış olamayacağız ancak devlet olarak çiftçilerimizin yanında olmak, dertleriyle hemdert olmak ve belli bir oranda zararlarını giderme yönünde bir tasarruftur.”

 

SİGORTANIN ÖNEMİNİ ANLADIK

 

“Tarım teşkilatımızın fedakar tüm personeline, ziraat odalarımıza ve ilgili meslek birliklerine, çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi yönünde gösterdikleri çabalar için teşekkür ediyorum. Yaşana mağduriyet karşısında seferber olan Bakanlıklarımıza, Başbakanlığımızın ilgili bürokratlarına, işlemleri takip eden milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi ve bu olayın gelişen sigorta sistemlerine müdahil olmanın önemini bir kez daha hatırlattığını vurguladı.

 

ÇİFTÇİLERİMİZ ÖDEMELERİNİ ALDILAR

Ziraat Bankası Şubesinden ödemelerini alan çiftçiler başta Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na, ilgili bakanlıklara ve konuyu ilk günden beri yakından takip eden Vali Vahdettin Özkan ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ettiler.

 

ÖDEMELER ATM’LERDEN DE ALINABİLECEK

Ziraat Bankası Isparta şubesi yetkilileri ödemelerin çiftçilerimizin tarımsal destek ve mazot desteği aldıkları banka nezdindeki hesaplarına yapıldığını, mesai bitiminde ve hafta sonu da Ziraat Bankası ATM’lerinden banka kartları ile alınabileceği bilgisini verdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap