BEREKETLİ YAĞIŞLAR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BEREKETLİ YAĞIŞLAR
Haberin Tarihi: 5.2.2022 10:55:56 - Okunma Sayısı:3650 defa okundu.

Havva MUTLUCAN Yazdı...

BEREKETLİ YAĞIŞLAR

      Bildiğiniz üzere son yıllarda yağışların azalması, iklimlerdeki değişiklik çoğu bölgelerde kuraklığın başlamasına neden olurken, su haznesi bulunan yerlerde (Eğirdir Gölü gibi) aşırı su kaybına yol açmış, başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm kesimi ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönemin başlamasına sebep olmuştur.

      Şükür halimize ki bölgemize yaklaşık son beş yıldır istenilen oranda yağmayan kar yağışının son günlerde yağması, tarımsal olarak toprakların suya doymasını ve de gölümüzü eskisi kadar olmasa da Nisan, Mayıs aylarında yüksek kesimlerde karların erimesiyle olumlu etkileyeceği aşikardır.

      Fakat şunu da unutmamak gerekiyor!

      Her ne kadar bu yıl için yeterli yağış olsa da Devletimiz ciddi anlamda siyaseti ön plana çıkarmadan vahşi sulama diye tabir ettiğimiz başta salma vb. sulama sisteminin önüne geçmelidir.

      Yoksa biraz abes olacak Ama….! yaz aylarında gölümüzden aynı oranda su alınmaya devam ederse atalarımızın tabiri ile “Aynı tas, aynı hamam” misali gölümüz can çekişmeye devam edecektir.

       Haydi ilimizin önderleri siyaseti bir kenara bırakarak sulama sistemini bir düzene koyalım. Aşırı sulamanın önüne geçmek için tarımsal alanları bu benim adamım, şu senin adamım kayırmacılığından vazgeçerek kurallara uymayanlara caydırıcı yaptırımlar uygulayalım.

       Saygılarımla.

 Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.2.2022 17:15:02
    Bir Eğirdir sevdalısı olarak konuları dile getiriyorsunuz teşekkür ederiz. Ama Eğirdir büyüklerimizin bana ne tutumları maalesef devam ediyor gibi görünüyor
  • Rumuz
    (Rumuz)
    5.2.2022 12:56:15
    👏👏
Yorum Yap