Isparta'lı Çiftçilere Çilek Fidesi Dağıtımı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'lı Çiftçilere Çilek Fidesi Dağıtımı Yapıldı
Haberin Tarihi: 10.6.2015 09:34:00 - Okunma Sayısı:3151 defa okundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Isparta İl Müdürlüğü tarafından alternatif ürün olarak Merkez ve bazı İlçelerimizde çiftçilerimize çilek fidesi dağıtımı yapıldı.

Isparta’lı Çiftçilere Çilek Fidesi Dağıtımı Yapıldı

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Isparta İl Müdürlüğü tarafından alternatif ürün olarak Merkez ve bazı İlçelerimizde çiftçilerimize çilek fidesi dağıtımı yapıldı.

            Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre; İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce 2014 yılı başında Şarkikaraağaç ve Yalvaç İlçeleri köylerinde eğitim çalışmaları yapılarak, eğitim çalışmalarının sonunda önder çiftçilerimize çilek bahçesi tesis ettirilmiş, dikimi gerçekleştirilen çilek bahçelerinde çiftçilerimize her türlü teknik destek verilip, bunun sonucunda çiftçilerimizin çok iyi gelir elde etmeleri sağlanarak, 2014 yılında Yalvaç Koruyaka Köyünde yapılan tarla günü ile İlimiz çiftçilerine duyurulmuştu.

            Bu kapsamda, İl Müdürlüğü tarafından 2015 yılında da İlimizde alternatif ürün olarak çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Merkez İlçe ve Köylerine Hizmet Götürme Birliğinin katkıları ile İlimiz Merkez Yakaören, Büyükgökçeli, Küçükgökçeli, Kayı Köylerinde 48 dekar alanda toplam 265.000 adet çilek fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

            Ayrıca; Yalvaç, Şarkikaraağaç, Aksu İlçeleri ve Köylerinde toplam 483.000 adet Albion ve San-Andreas çeşidi Çilek fidesi dağıtımı yapıldığı bildirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap