KALE YAKININDAKİ BALIKÇILAR ARASTASININ ÇATISI YENİLENİYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KALE YAKININDAKİ BALIKÇILAR ARASTASININ ÇATISI YENİLENİYOR
Haberin Tarihi: 30.7.2013 10:48:00 - Okunma Sayısı:1696 defa okundu.

Balıkçıların, manav ve diğer esnafların bulunduğu Eğirdir Belediyesi'ne ait Kale yanında bulunan dükkânların çatıları yeniden yapılıyor.

KALE YAKININDAKİ BALIKÇILAR ARASTASININ ÇATISI YENİLENİYOR

 

            Balıkçıların, manav ve diğer esnafların bulunduğu Eğirdir Belediyesi’ne ait Kale yanında bulunan dükkânların çatıları yeniden yapılıyor.                               +

            Yıllar öncesi basit bir şekilde üstleri eternit ile kapatılıp zamanla oluk sistemlerinde ve çatıda meydana gelen yıpranmalardan dolayı yağmur ve kar sularından zarar gören dükkânlar için Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral neşteri vurarak yeni çatı yaptırıyor.

            Belediye dükkânlarında kiracı olarak bulunan esnafın haklı isteklerine yerinde inceleme yapan ve esnaflarla birlikte istişare ederek çatının değişmesi gerektiği konusunda hemfikir olan Başkan Özmeral, “Belediyemizin kiracısı olan esnaflarımızın haklı isteklerini yerinde gördük. Teknik elemanlarımız da incelemeler yaptılar. Bu konuda tecrübe sahibi olanlardan da istifade ederek çatının tamirinin mümkün olmadığı ve yeniden yapılması gerektiği üzerinde ortak görüşte birleştik. Bu husustaki çalışmalarımıza yardımcı olan tenekeci esnaflarımızdan Muammer Ayber ve oğlu Ziya Ayber’e teşekkür ediyorum. Kiracımız olan esnaflarımıza da sabırla bekledikleri ve çalışmalar sırasında anlayışla davrandıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Allah’a şükürler olsun verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalıştığımız için bizde seviniyoruz.  İnşaallah dükkânların çatıları kısa zamanda tamamlanır ve esnaflarımız memnun kalırlar. Dükkânlarımızda yeni yapılan çatı ile rutubetler olmayacak ve damlayan sular kesilecek. Daha önce yapılmaz mıydı? Elbette yapılırdı. Erlik varlıkla oluyor. İmkânlarımız nisbetinde zamanı gelince yapılıyor. Kiremitli yeni bir çatı kuruyoruz. Eskimiş çatı söküldü, yerine yeni çatı çakıldı, yalıtım malzemeleri döşendi. Olukları takıldı ve kiremitleri döşeniyor. Bu çatı için hiçbir masraftan kaçınmıyoruz. Günü kurtarmaya çalışmıyoruz.  Zor bir işi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İşlerimizi doğru ve sağlam yapmaya çalışıyoruz” dedi.

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap