Atatürk Ortaokulu Ekibi Second Sprıng Of Recyclıng Projesi İle Dünyayı Yeniden Kazanma Yolunda İş Başında!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Atatürk Ortaokulu Ekibi Second Sprıng Of Recyclıng Projesi İle  Dünyayı Yeniden Kazanma Yolunda İş Başında!
Haberin Tarihi: 25.3.2022 18:29:09 - Okunma Sayısı:1159 defa okundu.

TÜRKİYE VE İTALYA’DAN ÖRNEK PROJE; İlçemizden Atatürk Ortaokulu’nun da içlerinde olduğu 10 Türk Okulun ve İtalya’dan 2 yabancı okulun ortak yürüttüğü Örnek Çevre Projesi:SECOND SPRING OF RECYCLING(Geri Dönüşümün İkinci baharı)

TÜRKİYE VE İTALYA’DAN ÖRNEK PROJE

ATATÜRK ORTAOKULU EKİBİ SECOND SPRING OF RECYCLING PROJESİ İLE

DÜNYAYI YENİDEN KAZANMA YOLUNDA İŞ BAŞINDA!

İlçemizden Atatürk Ortaokulu’nun da içlerinde olduğu 10 Türk Okulun ve İtalya’dan 2 yabancı okulun ortak yürüttüğü Örnek Çevre Projesi: SECOND SPRING OF RECYCLING(Geri Dönüşümün İkinci baharı)

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından desteklenen eTwinning Platformunda öğrenci ve öğretmenleri buluşturan SECOND SPRING OF RECYCLING adlı proje hem öğretiyor hem de öğretirken bilinçlendirip eğlendiriyor. Eğirdir Atatürk Ortaokulu öğretmeni Emine Uysal'ın da yer aldığı öğretmenlerin ortak çaba ve işbirliği içerisinde oluşan, geri dönüşümü öğrencilere tanıtmayı hedefleyen proje 2022 yılının Mart ve Nisan ayını kapsıyor.

Öğretmenler tarafından hayata geçirilen SECOND SPRING OF RECYCLING  adlı proje öğrencilerin oldukça ilgisini çekti. Sivas ve Isparta ilinden katılım sağlayan 10 öğretmen, İtalya'dan 2 öğretmen ve öğrencileri ile projede yer alıyor. Projeye ortak olan öğretmenler ve okulları;

Esma İNAL-Kangal Cumhuriyet Ortaokulu  (Kangal/Sivas)

Kübra LALE- Şehit Hami Önge İHO (Gölova/Sivas)

Ayşenur YAVUZ - Baharözü Ortaokulu (Ulaş/Sivas)

Alpaslan KARASUBAŞI -Doç.Dr.Abdüllatif Şener Ortaokulu(Şarkışla, Türkiye)

Hasan İNAL-Kurtlapa Ortaokulu (Merkez/Sivas)

Sevil GÖKDEMİR- Hasan Şakar YBO (Gölova/Sivas)

Arif Özgür ÜLGER- Cumhuriyet Ortaokulu(Zara, Türkiye)

Cengiz AĞLAR- Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu(Merkez , Sivas)

Emine UYSAL- Atatürk Ortaokulu(Eğirdir, Türkiye)

Fabiana Mazzurco- ICS "Cassarà-Guida" di Partinico(Partinico (PA), İtalya)

Giuseppina Pascalis- ICS 3 di Alghero(Alghero (Ss), İtalya)

Kenan BAŞKÖY- KURTLAPA İLKOKULU(Sivas, Türkiye)

 

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından desteklenen eTwinning Platformunda öğrenci ve öğretmenleri buluşturan SECOND SPRING OF RECYCLING adlı proje hem öğretiyor hem de öğretirken bilinçlendirip eğlendiriyor. Öğretmenlerin ortak çaba ve işbirliği içerisinde oluşan proje, geri dönüşümü öğrencilere tanıtmayı hedefliyor.

Proje 2022 yılının Mart ve Nisan ayını kapsıyor. Her 15 gün için bir geri dönüşüm malzemesi belirleniyor ve belirlenen bu materyal kapsamında çalışmalar yapılıyor. Öğrenciler geri dönüştürmeyi yaparak yaşayarak  öğreniyor. Proje ortakları eşit görev dağılımına sahip ve her ortağın birden fazla görevi bulunuyor. Plana uygun olarak öğretmenler proje gidişatını ve etkinlikler hakkında gözlemlerini belirtmek için çevrimiçi toplantılar yaparak sürekli iletişim halindeler. SECOND SPRING OF RECYCLING  projesi merkezine öğrencileri alan bir projedir.

Bu proje ile öğretmenler, öğrencilerinin kendilerinde zaten var olan olumlu özelliklerini geliştirip dünyamıza faydalı birer birey olarak yetişmesine ve çöpe atmayı değil de dönüştürmeyi yaşam biçimi haline getirmelerine katkı sağlamayı hedefliyor.

Proje hakkında görüşlerini belirten öğretmenlerimiz şu açıklamalarda bulundular.

Proje kurucu ortağı Kübra LALE : (Şehit Hami Önge İHO)  Merhaba :) “ SECOND SPRING OF RECYCLING   ile öğrencilerim hem geri dönüşümün ne olduğunu anlayabilecek hem de dil becerilerini geliştirecekler. Bu proje ile yaparak  yaşayarak öğrenmeyi gerçekleştireceğiz. Projenin konusu ve fikri çok güncel bir konu. Projemizde  bu ekiple güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum. Kolay gelsin “

 Proje kurucu ortağı Esma İNAL: (Kangal Cumhuriyet Ortaokulu) Herkese merhaba! Bu proje sadece atıkları değil geleceğimizi de dönüştürecek. ben ve öğrencilerim Bu proje için çok heyecanlıyız. Geri dönüşüm için bir şeyler yapmak, atmak yerine dönüştürmek bize yeni ve temiz bir dünya verecektir. SECOND SPRING OF RECYCLING  ile yeni bir dünya kazanalım. Herkese iyi şanslar dilerim. Kolay gelsin J

Proje ortaklarından Sevil GÖKDEMİR: (Hasan Şakar YBO) Merhabalar:) Doğaya, kainata, insanlığa dair güzelliklerin ekileceği bir projenin içerisinde yer almak kalbimizi gülümseten yeni bir yolculuk. " Second Spring Of Recycling " adlı proje her bireyin dünyaya dair sorumluluklarını hatırlatacak, gelecek nesillere emanet edeceğimiz dünyayı güzelleştirmek ve korumak için bizlere ışık tutacak ve vesile olacak bir proje diye düşünüyorum. Umut ettiğimiz bir dünya için katkı sağlayacak olmanın heyecanı içerisindeyim. Hepimiz için aynı heyecan ve umutla kolaylık ve güzellikler diliyorum:)

Proje ortaklarından Arif Özgür ÜLGER (Zara Cumhuriyet Ortaokulu) Geri dönüşüm bizim dersimiz için önemli bir konu başlığı. Son dönemlerde yaşanan çevre sorunlarıyla birlikte ne kadar gerekli bir alan olduğu ortaya çıkmıştır. Tabi geri dönüşüm tek başına yapılacak bir uygulama değildir. Yerel yönetimler, okullar, diğer devlet kurumları ve tüm toplum kademesiyle yapılabilirse verimli olur. Biz bu proje ile üzerimize düşen eğitsel farkındalık kısmına bir katkı sağlamış olacağız. Hepinize şimdiden kolay gelsin.

 Proje ortaklarından Cengiz Ağlar (Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu)Bu projeyi duyduğumda, bunun bir parçası olmam gerektiğini düşündüm ama çevremde gönüllü öğrencilere ihtiyacım vardı. Daha sonra yaşları uygun olan öğrencilerimle paylaştım. Second Spring Of Recycling'e katılmak istediler, bunu duyduğuma sevindim ama nedenlerini sordum. Dünyanın onlar için ne kadar önemli olduğunu söylemeye başladılar. Dünya için evimiz dediklerinde , gururum okşandı. Eminim bu proje ile çevre ve geri dönüşüm hakkında daha fazla şey öğrenecekler. Dünyalarını veya evlerini (dedikleri gibi) daha temiz tutacakları için söz verdiler J 

Proje ortaklarından EMİNE UYSAL (ATATÜRK ORTAOKULU) Ben bir çevre aşığıyım ve bu projede olmaktan mutluyum çünkü dünyamız için bir şeyler yapmalıyız, bu yüzden projemiz sürecinde elimden gelenin en iyisini yapacağım. Öğrencilerimin de dünyamızın sorunlarının farkında olmalarını ve sorumlu birer  insan olmalarını istiyorum. Sadece dünyamız için değil, öğrencilerimizin geleceği için de işbirliği içinde çalışıp elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı umuyorum. SECOND SPRING OF RECYCLING ile başlayalım ve gücümüzü gösterelim. 

Proje ortaklarından Ayşenur YAVUZ : (Baharözü Ortaokulu)Dünyamız benzersizdir ve onu korumaktan herkes sorumludur. Bu projeye katılmak istememin birçok nedeni var. Öğrencilerim ve ben gerçekten çevre dostu olmak istiyoruz. Üç sihirli kelime vardır: Yeniden Kullan, Azalt ve Geri Dönüştür. Bu süreç beni düşündükçe heyecanlandırıyor. Afişler, yarışmalar, oyunlar ve aktiviteler bizim için daha keyifli olacak. Onları bekliyoruz :) Yeniden kullanım ve geri dönüşüm zamanı. Kolaylıklar diliyorum :)

Proje ortaklarından Hasan İNAL:(Kurtlapa Ortaokulu)Merhaba, dönüşerek zenginleşmeye önemli bir adım atmak için bu projede yer almaktayım. Bizler bu zenginliğe okulumuzda başlayıp çevremize örnek olmaya başlayacağız umarım. İsrafın önüne geçip doğanın tahrip olmasına engel olmaya, üretmeye ve zenginleşmeye hazırız. Toplumda bir kişi bile daha bilinçli hale gelirse ne mutlu bize. BaşarılarJ

Proje ortaklarından Alpaslan KARASUBAŞI (Doç. Dr. Abdüllatif Şener Ortaokulu) Neredeyse 100000 yıldır dünyanın bir parçası olan insanoğlu, var olduğu müddetçe dünyayı değiştirerek,geliştirerek Ve çoğu zaman da doğaya zarar vererek bugünlere geldi. Zaman içerisinde insanoğlu doğayı o kadar hor kullandı ki artık Dünya bunu kaldıramaz hale geldi. SInırlı kaynaklarımızla sınırsız ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz ve Maalesef bu Sürdürülebilir değil buna bir dur demenin vakti çoktan geldi, bunun için bütün insanlık birlikte hareket etmeli. Öncelikle insanlarda bu bilinci, geri dönüşüm bilincini, doğaya Doğayı Koruma bilincini oluşturmalıyız Bunun temeli de çocuklarımızdır. Çocuklarımıza hiçbir maddenin çöp olmadığını her şeyin geri dönüştürülebileceği bilincini aşılarsak, sonraki nesiller bambaşka bir dünyaya açarlar gözlerini.

Proje ortaklarından KENAN BAŞKÖY (KURTLAPA İLKOKULU) İnsan var olduğu doğanın hem koruyucusu hem de maalesef yıkıcısı konumundadır. Bizler doğanın koruyucusu olmak yolunda öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturmak için bu projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Doğayı korumakla kalmayıp aynı zamanda öğrencilerimizin eğlenceli zaman geçirmesini sağlayacak, el ve hesaplama becerilerinin gelişmesine de katkıda bulunacağız. Proje sonunda hedeflediğimiz şey çevreye daha duyarlı ve çevre konusunda arkadaşlarına örnek bir öğrenci profili oluşturmaktır. Kolaylıklar diliyorum...

Proje ortaklarından Giuseppina Pascalis, (ICS 3 Scuola secondaria I grado "S. Satta" Alghero, Italy) Herkese merhaba! “SECOND SPRING OF RECYCLING” projesinin öğrencilerimizi çevre ve çevrenin korunması ile ilgili sorunlara dahil etmenin ilginç bir yolu olduğunu düşünüyorum. Çevre eğitimi, öğrencilerin sınıf etkinliklerinin ötesine geçen gerçek dünya sorunlarıyla ilgilenmeleri için önemli fırsatlar sağlar. Atık üretimini tamamen durduramayız ama herkes üzerine düşeni yapabilir ve önemli katkılarda bulunabilir. Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür — Atıkları ortadan kaldırmanın ve çevremizi korumanın üç harika yolu! Umarım bu projeyi gerçekleştirmek için elimizden gelenin en iyisini yaparız! 

Proje ortaklarındanFabiana Mazzurco ( I.C. "Cassarà Guida", Partinico (PA), ITALY) Herkese merhaba. Bu harika proje, öğrencilere çevremize karşı büyük bir sorumluluk ve saygı duygusu verdi. Aynı zamanda, bir şeyleri israf etmemeye ve yeniden kullanmaya başlayan. Dünyada yaşamak için daha iyi bir dünya oluşturma arzusu vardırkolay gelsin . J

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap