AİLE EĞİTİM PROGRAMI SONA ERDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AİLE EĞİTİM PROGRAMI SONA ERDİ
Haberin Tarihi: 13.6.2015 09:28:00 - Okunma Sayısı:1639 defa okundu.

Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 0-18 yaş aile eğitim programına katılan aileler önceki gün düzenlenen törenle belgelerini aldılar.

AİLE EĞİTİM PROGRAMI SONA ERDİ

Kursa katılan kursiyerlere eşleri belgelerini Verdi

 

            Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 0-18 yaş aile eğitim programına katılan aileler önceki gün düzenlenen törenle belgelerini aldılar.

            14 hafta süren eğitimde 10 kişi belge almaya hak kazandı. Haftada bir gün 2,5 saat süren eğitime 7, 8, 9, 10, 11 yaşında çocuğu olan anne babalar katıldı.

 

            Mezuniyet törenine katılan Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL millet malını millet için kullanacağını, ailelere fayda sağlayan eğitimlere destek vermelerinin belediyecilik anlayışına uygun olduğunu ve bu dönem sosyal belediyecilik anlayışını benimsediğini söyledi.

            Daha sonra söz alan kursiyerlerden Elif KORKMAZ şunları söyledi: “Bu kursa başlamadan önce katılımın çok zor olacağını düşünüyordum. Ama yine de katılmak istedim. Çocuklarım için yararlı bir şeyler öğrenebilir miyim diye. Şuanda şunu düşünüyorum iyi ki de katılmışım. Çünkü bu kursta o kadar yararlı bilgiler öğrendik ki bence her şey şeyden kıymetli Çocuklarımıza nasıl davranmalıyız? Onları nasıl anlayabiliriz? Problemleri konuşarak onları üzmeden çözebiliriz? Bütün bu soruların cevaplarını sindire sindire bu derslerde öğrendik. Bütün bunları öğrenirken ayrıca aile ortamında arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk. Herkes fikirlerini paylaştı. Yaptığımız yanlışları gördük daha sakin ve akıllıca düşünmeyi öğrendik. Tek amacımız çocuklarımıza daha sevgi dolu ve özverili davranmak. Bu kursa gelmeden önce çok agresiftim çocuklarımı dinlemekte ve ödevlerini yaptırmakta zorluk çekiyordum. Şimdi daha anlayışlı ve sabırlı davranıyorum. Benim duygu ve görüşlerim değişti. Buradan anne babalara sesleniyorum: Her şey için zaman ayırıyoruz dizilere, alışverişe vb haftada bir gün 3 saat çocuklarımız için onların sağlıklı bir gelecek kurabilmeleri için bu kursa bütün anne babaların katılmalarını isterim. Çünkü bu kursla öğrenilen bilgilerle birçok olumsuzluğun önüne geçebiliriz. Zararlı alışkanlıkları önleyebilir, suç işleme oranını düşürebiliriz. Ülkemizde mutlu aileler ve mutlu çocukların sayısı artar. İlk başta bize bu kursa gelmemizi sağlayan tüm engellere ve olumsuzluklara karşı sabır ve özveri gösteren bize arkadaşça yaklaşan ve dertlerimizi dinleyen Deniz TAKA hocamıza ve emeği geçen tüm herkese teşekkür ederim. Kendimi bu kursa katıldığımız için çok şanslı hissediyorum. Çünkü çocuklarım için pek çok bilgi öğrendim. Bunları hemen ders sonunda uyguladım ve sonucunu aldım. Bütün derdim çocuklarımın iyi bir gelecek kurabilmesi. Onlar benim her şeyim. Hiçbir şeyde geç kalmak istemiyorum.”

            Yine aile eğitimine katılan annelerden Makbule ÇETİNTÜRK “ben bu aile eğitimine katılmadan önce kızımın bana uymasını benim dediklerimi dinlemesini istiyordum. Öğrendim ki bu yanlış. Ben ve eşim onun seviyesine inerek onu saygıyla dinleyerek kendisinin de evde değer verilen bir birey olduğunu gösterdik. Bunlar gibi bir çok yanlışımız düzeltme imkânı veren belediye başkanımıza ve Deniz TAKA hocamıza tüm içtenliklerimle teşekkür ederim bu kursun büyük etkisi oldu şimdi evimiz huzurla dolu.” dedi.

            Eğitime katılan annelerden Filiz COŞKUN da eğitim hakkında ilk başta olumsuz önyargılarla yaklaştığını sonra ilk toplantıdan sonra bunun diğer eğitimlerden farklı bir eğitim olduğunu fark ettiğini söyledi. Eğitim sürecinin çok güzel olduğunu tekrar yapılsa tekrar katılabileceğini ifade eden COŞKUN, Aile içi ilişkiler çocukla iletişim ve toplumda karşılaştığımız pek çok sorun karşısında uygulamalı olarak çözüm sunan bu programı hazırlayanlara ve fedakârca eğitim sürecine pozitif katkı sunan Deniz TAKA’ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

            Kursiyerlerden Selma AKIN, iki oğlunun olduğunu zaman zaman sıkıntı yaşadığını eğitime katıldıktan sonra çocuklarıyla daha iyi iletişim kurduğunu, sıkıntı yaşasa bile bunları nasıl aşacağını öğrendiğini dile getirdi. AKIN,  eğitimlerinin düşündüğünden öte bir katkı sağladığını özellikle ergenler için 12-18 yaş olan kısmını bir an evvel almak istediğini belirterek destek veren herkese, Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL’e ve eğitimin başarıyla bitmesini sağlayan Deniz TAKA’ya teşekkür etti.

            Konuşmaların ardından Belge törenine katılan Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL kursiyer Tuba DEMİRER’e, İrfan Kaynak Okulu Müdürü Ercan ÖCAL da Makbule ÇETİNTÜRK’ e belgelerini verdiler.

            Belge Alan Kursiyerlerin Listesi şöyle:

            Elif KORKMAZ, Makbule ÇETİNTÜRK, Şehriban BÜLBÜL, Hacer KUNTBİLEK, Hasan ŞENYİĞİT, Mehmet CESUR, Hilmi ALAN, Filiz COŞKUN, Selma AKIN ve Tuba DEMİRER.

            Mezuniyet pastası kesen kursiyerler mutlu bir şekilde ayrıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap