AHMET ÖZGÜNEŞLİ’YE BİR HAPİS CEZASI DAHA…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AHMET ÖZGÜNEŞLİ’YE BİR HAPİS CEZASI DAHA…
Haberin Tarihi: 8.4.2022 16:43:52 - Okunma Sayısı:2724 defa okundu.

Bugün yapılan karar duruşmasında Eğirdir Asliye Ceza Mahkemesi Ahmet Özgüneşli’ye 5 ay hapis cezası verdi.

AHMET ÖZGÜNEŞLİ’YE BİR HAPİS CEZASI DAHA…

Bugün yapılan karar duruşmasında Eğirdir Asliye Ceza Mahkemesi Ahmet Özgüneşli’ye 5 ay hapis cezası verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Demirel’e yönelik olarak Facebook sosyal paylaşım sitesinde “Fetö ve PKK Sempatizanı Mehmet Demirel…” benzeri iftira, hakaret ve huzur bozma gibi bir çok defa paylaşım yapan ve daha önce defalarca hakkında bu türden paylaşımlar nedeni ile kesinleşmiş mahkumiyet kararları bulunan Ahmet Özgüneşli,  Eğirdir Asliye Ceza Mahkemesinin 2022/12 esas Sayılı dosyasında mahkeme tarafından üst sınırdan 5 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Karara göre Ahmet Özgüneşli, karar kesinleştikten sonra TCK 58. Maddesine göre Mükerrirlere özgü infaz rejimi ile mahkumiyet cezasını çekecektir.

Ayrıca mahkeme kararında; “Sanığın mükerrir olması, suç işlemeye müsait uslanmaz kişiliği, yargılama sürecindeki savunma ve anlatımları da gözetildiğinde maddi gerçeğin ortaya çıkmasını engellemeye çalışması, eyleminden pişmanlık duymaması, verilecek cezanın dahi üzerinde uslandırıcı etkiye sahip olamayacağı yönünde kanaatin mahkememizde oluşması ve mahkememize takdiri indirim hali olarak kabul edilebilecek başka husus da görülmemesi nedeniyle TCK 62. Maddesi hükmünün sanık hakkında uygulanmasına takdiren yer olmadığına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Edindiğimiz bilgiye göre Ahmet Özgüneşli hakkında onlarca savcılık soruşturması ve mahkeme yargılaması bulunmaktadır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap