Eğirdir Orman Müdürlüğü Yangın Sezonu Öncesi Hazırlıklarını Tamamladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Orman Müdürlüğü Yangın Sezonu Öncesi Hazırlıklarını Tamamladı
Haberin Tarihi: 22.4.2022 10:37:07 - Okunma Sayısı:1073 defa okundu.

‘Orman Yangınları ile Mücadele Gönüllüleri Eğitimi’ 21 Nisan Perşembe günü Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Eğirdir Orman Müdürlüğü Yangın Sezonu Öncesi Hazırlıklarını Tamamladı

Tarım ve Orman Bakanlığının 01 Eylül 2019 tarih ve 30885 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Orman Yangınlarıyla Mücadelede Görev Yapan Gönüllüler Hakkında Yönetmelik" kapsamında ülke genelinde sivil vatandaşlardan oluşan, orman yangınları ile mücadelede, yangın söndürme ekipleri oluşturulması çerçevesinde, ‘Orman Yangınları ile Mücadele Gönüllüleri Eğitimi’ 21 Nisan Perşembe günü Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığının orman yangınlarıyla daha etkin ve hızlı bir mücadele sağlanması için hayata geçirdiği, ‘Orman Yangınları ile Mücadele Gönüllüleri Eğitimi’ Yukarı Gökdere Orman İşletme Şefliği sınırlarında kalan Balkırı, Eyüpler, Kırıntı, Yukarı Gökdere köylerinden 23 gönüllünün katılımıyla sağlandı.

Eğirdir Orman İşletme Müdürü Fevzi Ceylani açılış konuşmasında yaptığı açıklamada “Yangın gönüllüsü olmak isteyenlerin talepleri Müdürlüğümüz tarafından karşılanmaktadır. Bu hem orman yangınlarının önlenmesinde, yangınla mücadelede hem de yangından sonra çalışmalarda katkı sağlayacak. Halkımızda bu işe gönüllüler de dahil olursa orman yangınlarıyla daha iyi bir yol alacağız” dedi.

 Eğirdir Orman İşletme Müdür Yardımcısı Zeynel Domaç tarafından katılımcılara Temel Orman Yangını Bilgisi, Orman Yangınlarına Müdahale, İlk Yardım, Kişisel Koruyucu Donanım, İş Güvenliği ve Orman Yangınlarında Kullanılan Araç-Gereç ve Ekipmanlar hakkında "Orman Yangınlarıyla Mücadele - Teorik ve Uygulama Eğitimi" verildi. Eğitim sonunda tatbikat gerçekleştirilerek Arazözlerin kullanımı ve El Aletleri uygulamalı olarak gösterildi.

Gönüllü olmak için, ilk önce Orman Genel Müdürlüğü’nün belirlediği formu doldurarak başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru yapan adaylar, müdürlük tarafından kurulan komisyon tarafından belirlendikten sonra, yangınla mücadelede uzman ekipleri tarafından, eğitimlerde, yangına müdahale, ilk yardım, kişisel koruyucu donanımların kullanımı, iş güvenliği, orman yangınlarında kullanılan araçlarla ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap