23 NİSAN EĞİRDİR’DE DOLU DOLU KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,23 NİSAN EĞİRDİR’DE DOLU DOLU KUTLANDI
Haberin Tarihi: 23.4.2022 12:53:54 - Okunma Sayısı:1044 defa okundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu u Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Eğirdir’de dolu dolu kutlandı.

23 NİSAN EĞİRDİR’DE DOLU DOLU KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu u Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Eğirdir’de dolu dolu kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin açılışının 102. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bugün saat 9.00’da Eğirdir Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu ve öğretmenler tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunmaları ile başladı

Çelenk sunumunun ardından Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu.

Pandemi dolayısıyla 2 yıldır kutlanamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Eğirdir Muazzez ve Yaşan Şapçı İlkokulu ve Süleyman Demirel İlkokulu – Ortaokulu tarafından hazırlanan muhteşem bir koreografi çerçevesinde kutlandı.

23 Nisan Bayram kutlaması saat 10.00’da Eğirdir ilçe Stadyumunda Kaymakam Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ve Belediye Başkanı Veli Gök’ün öğrencilerin ve Eğirdir halkının bayramlarını kutlamaları ile devam etti.  Daha sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AHMET ARMUTOĞLU “BAYRAMINIZ BAYRAM OLA…”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında konuşma yapan Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu şunları ifade etti.

“Bir çocuk isterse neler yapabilir?

Bir çocuk isterse

Topsuz tüfeksiz, tek silahı olan inancı ve duasıyla Çanakkale’de bir destan yazabilir. O çocuk Mustafa Kemal olur.

Bir çocuk isterse

Kaleminden akan mürekkebiyle, köyünden bilime giden bir yol çizebilir. O çocuk Aziz Sancar olur.

Bir çocuk isterse

Sanatta, sporda zafer gururunu 85 milyonun yüreğinde hissettirip, bayrağımızı sınırlar ötesinde dalgalandırabilir. O çocuk Hamza Yerlikaya olur.

Bir çocuk isterse

Yapılamaz denileni yaparak, asırlar sonrasında dahi hayranlık uyandıracak eserler bırakabilir. O çocuk Mimar Sinan olur.

Bir çocuk isterse

Sınıf tahtasında elinde tebeşiriyle bir neslin kaderini yazabilir. O çocuk Aybüke Öğretmen olur

Bir çocuk isterse

12 yaşında devlet olup, kutlu şehirler fethedebilir. O çocuk Fatih Sultan Mehmet olur.

Eğer tüm bunları bir anne, bir baba, bir öğretmen, bir doktor, bir asker hepbirlikte isterse, işte o zaman yazılan şeyin adı destan, filizlenen şeyin adı vatan olur.  O zaman bir millet tek saf, tek yürek olur.

En önde çocuklar, en önce çocuklar hep birlikte yürüyebilirsek; isteyerek, inanarak, çalışarak, köklü tarihimizden güç alarak;  her gün bir öncekinden daha fazla, her gün bir öncekinden daha azimli, her gün bir öncekinden daha çocuk olarak, çocuk kalarak ilerlemeyi başarabilirsek; toprak olur, bayrak olur, millet olur, vatan oluruz. İşte o zaman, büyürüz.

Büyüdükçe çoğalır safımız, aydınlanır yolumuz. Hasreti vuslat eyleriz.

Bir çocuk ister, birken bin oluruz. Bir çocuk ister, hepimiz o çocuk oluruz.

 

Kıymetli çocuklar, o çocuk sizsiniz, o çocuk biziz.

Ay yıldızın gölgesinde, göğsümüzde bu gururla nice bayramlar kutlamak dileği ile…

Bayramınız, bayram ola.”

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu’nun konuşmalarının ardından alan gösterilerine geçildi.

Muazzez ve Yaşan Şapçı İlkokulu ve Süleyman Demirel İlkokulu – Ortaokulu tarafından hazırlanan gösteriler izleyenler tarafından çok beğenildi.

2 yıldır kutlanamayan 23 Nisan’ın çocukların yanı sıra vatandaşlarımızın da çok özledikleri gözlemlendi.

EMEL TURAN KARTAL

Haberin Fotoğraf Linki

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=akingazetesi&set=a.1935822553289430

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap