Ulusal Kiraz Vişne Çalıştayı İlimizde Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ulusal Kiraz Vişne Çalıştayı İlimizde Yapıldı
Haberin Tarihi: 19.6.2015 10:22:00 - Okunma Sayısı:3083 defa okundu.

Bu yıl 19.'su düzenlenen Ulusal Kiraz Vişne Çalışma Grubu Toplantısı İlimizde gerçekleştirildi

Ulusal Kiraz Vişne Çalıştayı İlimizde Yapıldı

 

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Isparta İl Müdürlüğü ulusal nitelikte düzenlediği programlara bir yenisini daha ekledi. Bu yıl 19.'su düzenlenen Ulusal Kiraz Vişne Çalışma Grubu Toplantısı İlimizde gerçekleştirildi

            Türkiye'de Kiraz - Vişne yetiştiriciliği ve işleme - pazarlama endüstrisinin iyileştirilmesi amacıyla; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Üniversiteler ve Özel Sektör işbirliğinin kurumsallaştırılması için, 11.09.1997 tarihli Bakanlık Oluru ile kurulan "Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu"nun 19. toplantısı Isparta’da yapıldı.

            Ülkemiz Kiraz - Vişne yetiştiriciliği, işlenmesi ve iç - dış pazarlamasındaki son gelişmelerin ve AR-GE çalışmalarının gözden geçirilmesi ve çalışmaların bir düzen ve işbirliği içinde yürütülebilmesi amacıyla düzenlenen toplantı, 15 Haziran 2015 tarihinde Isparta Basmacıoğlu Oteli Toplantı Salonunda yapıldı. 2 gün süren çalışma toplantısının açılışına Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bahçe Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Nejdet Kaplan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Isparta İl Müdürü Cenk ŞÖLEN, Kaymakamlar, Sektör Temsilcileri, ülkemizin çeşitli illerinden gelen üreticiler, akademik personel ve bakanlık çalışanları yoğun katılım gösterdi. "Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu" 15 Haziran 2015 saat 21.00 da Isparta Merkez-Yakaören Köyü çiftçileri ile toplantı yaptı. Düzenlenen bu toplantı ile çiftçilerimiz, kiraz ve vişne konusunda merak ettikleri tüm konuları uzman heyete sorarak bilgi sahibi oldular. Heyet içerisinde bulunan akademik konu uzmanları 'toplantının verimli geçtiğini, zaten bilinçli olan çiftçimizin bilgi anlamında eksikliklerinin giderildiğini, toplantının amacına ulaştığını' belirttiler.

            16 Haziran 2015 günü "Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu" Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü (MARİM) yeni çeşit deneme bahçelerine teknik gezi yapılarak programa son verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap