Kaymakam Yalçın Yılmaz'ın Tayini Bursa Orhangazi'ye Çıktı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Yalçın Yılmaz'ın Tayini Bursa Orhangazi'ye Çıktı
Haberin Tarihi: 29.6.2015 14:24:00 - Okunma Sayısı:2465 defa okundu.

İlçemizde 5 yıldır görev yapan Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz'ın tayini Bursa Orhangazi ilçesine çıktı.

Kaymakam Yalçın Yılmaz’ın Tayini Bursa Orhangazi’ye Çıktı

Mülki İdare Amirleri kararnamesi 28 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

İlçemizde 5 yıldır görev yapan Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’ın tayini Bursa Orhangazi ilçesine çıktı.

12 Ağustos 2010 tarihinde ilçemizdeki görevine başlayan Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz 28 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Mülki İdare Amirleri kararnamesi ile Bursa Orhangazi ilçesine atandığı açıklandı.

Bugün kendilerini ziyaret ettiğimiz Dr. Kaymakam Yalçın Yılmaz Eğirdir’deki 5 yılını değerlendirdi.

Kaymakam Yılmaz: “Eğirdir benim için gerçekten büyük bir şanstı. Eğirdir, güzelliği, ekonomik ve tarımsal yapısı yanı sıra insanlarının sevecenliği ile benim için çok değerli bir kentti. Bizler her gittiğimiz yerden ders çıkarırız. Eğirdir hem tarım, hem de turizm açısından önemli bir ilçe. Ben Eğirdir’de turizmin gelişmesinde 3 prensibi önemsemişimdir. Altyapı, Eğitim ve Tanıtım. Bunlar turizmin olmazsa olmazlarıdır. Eğirdir, Turizmde tanıtım eksikliğinin giderilmesi, tarımda da AR-GE temelli ve ölçek ekonomisini önceleyen bir hedefle gelişebilir” dedi.

 Türkiye’de elma yetiştiriciliğin bugüne kadar gelişiminde emeği geçenlerin hatırlanması, elma sanayisinin mevcut durumu, çiftçi organizasyonlarının üretim yapan üreticilere yapmış olduğu hizmetlerin görülmesi, elma yetiştiren bölgelerin durumu, bölgelerin artıları ve eksilerinin öğrenilmesi, bölge istişarelerinin sağlanmasının yanında ülkemizde elma yetiştiriciliğinin ve tanıtımının elma sektöründe gerçekleşen modern atılımların kamuoyuna aktarılabilmesi, elma tarımıyla a’dan z’ye ilgilenen kadın çiftçilerimizin de ön plana çıkarılması, elmacılığın ülke çapında tanınması maksadıyla Platin Elma Ödülleri adı altında bir organizasyonun  düzenlenmesine öncülük eden Kaymakam Yalçın Yılmaz: “3 yıldır Eğirdir ve Türkiye’nin dört bir yanında üretim yapan ve pazarlayan firmalara yönelik böyle bir organizasyon düzenledik. İnşallah bunun devamının gelmesini diliyorum. Ziraat Bankası Tarım bankasıdır. Eğirdir’liler olarak, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları olarak bir araya gelinip Ziraat Bankası Genel Müdürüne gidilip, destek sponsoru alınabilir” dedi.

Temmuz sonu içerisinde ilçemizden ayrılacak olan Kaymakamımız Dr. Yalçın Yılmaz’a emekleri için teşekkür eder, yeni görev yerlerinde de başarılar dileriz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap