BAŞKAN MURAT YALKIN’DAN 19 MAYIS MESAJI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN MURAT YALKIN’DAN 19 MAYIS MESAJI
Haberin Tarihi: 18.5.2022 14:08:07 - Okunma Sayısı:1138 defa okundu.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Yalkın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

BAŞKAN MURAT YALKIN’DAN 19 MAYIS MESAJI

Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Yalkın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Murat Yalkın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz Türk Milletimizin evlâtları olarak 19 Mayıs ATATÜRK'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tarihin derinliklerine gidip ,günün anlam ve önemini o günün şartlarına göre idrak ederek büyük bir coşku ile kutlamalıyız.

    ATATÜRK,tarihî önemi olan bu günü TÜRK Gençliğine armağan  ederek Millî Bayram olarak kutlanmaktadır.

     19 Mayıs 1919  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün Barındırma vapuru ile Samsun' a çıkışı olup, mazlum milletlere de cesaret veren,öncülük yapan  İSTİKLÂL hareketinin ilk ateşinin yakılışıdır.

    Cumhuriyetimizin kurucu lideri büyük Asker Gazi Mustafa kemal ATATÜRK' ün " Ey TÜRK  Gençliği !

Birinci vazifen; TÜRK istiklâlini, TÜRK Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir " diyerek başlayıp

    "  Ey TÜRK  istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, TÜRK istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur. " diyerek tamamladığı GENÇLİĞE HİTABESİ gençlerimizle birlikte her birimizin yol haritası olmalı ve daima hatırlanmalıdır.

    ATATÜRK,

" Ey yükselen  yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk ; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz "  diyerek TÜRK GENÇLİĞİNE  çok önemli bir sorumluluk yüklemiştir.

      19 Mayıs Millî Bayramımızı, bu manevî ve samimî duygular içerisinde kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere mübârek vatanımız için canlarını seve seve fedâ eden Aziz ŞEHİTLERİMİZİ rahmet , minnet ve saygıyla anıyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap