EĞİRDİR’E DAİR KİTAP KRİTİĞİ… SAKİN KENT EĞİRDİR (BÖLÜM : 8 / 2)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’E DAİR KİTAP KRİTİĞİ… SAKİN KENT EĞİRDİR (BÖLÜM : 8 / 2)
Haberin Tarihi: 20.8.2022 17:46:26 - Okunma Sayısı:2695 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

SAKİN KENT EĞİRDİR

EĞİRDİR’E DAİR KİTAP KRİTİĞİ…

                          Zeki TARHAN - ANKARA

                                     BÖLÜM : 8 / 2

              Bugünkü yazımıza, Nilüfer hocamızın kısa özgeçmişi ile birlikte, bizlerde bıraktığı izlenim ve akademik camiadaki vizyoner bakışına, ayrıca onun çok yönlü, multidisipliner kariyerine de kısaca değindikten sonra, kitap kritiğine başlayacağız…Önce kısa özgeçmişine bir göz atalım:

         Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde Profesör olarak görev yapmakta olan NEGİZ; SDÜ / İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / Kamu Yönetimi Bölümünden 1999 yılında mezun olur. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’nda tamamlar. Doktora Tezinin konusu; “TÜRKİYE’ DE BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYELERİNDE HİZMET ETKİNLİĞİ VE EĞİTİM İLİŞKİSİ: ALAN ARAŞTIRMASI VE BİR MODEL ÖNERİSİ” üzerinedir.

           2014 yılında Doçentlik, 2019 yılında Profesörlük unvanlarını alan Negiz, halen Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Kent, Çevre ve Yerel Yönetim Politikaları kürsüsünde görev yapmakta. Negiz 2014-2020 yılları arasında, Arkeoloji Bölümü ve Kültürel Miras Ön Lisans programlarında ikinci lisans ve ön lisans derecelerine sahip. Kent, kentleşme, kent tarihi, yerel yönetimler, çevre ve kadın çalışmaları konularında, çok sayıda akademik ve bilimsel çalışması bulunmakta… Bu arada Prof. NEGİZ;  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı ile 2015 – 2018 arası Yalvaç MYO  Müdürlüğü de yaptı.

                                                           ***

          Eğer bir kadın akademik camiaya katılmak, bilim yolunda hizmet üretmek isterse, bir ikilem yaşamalı mı? Böyle bir soru, kimine göre saçma, kimine göre yanıt; evet yada hayır olabiliyor. Nilüfer hocamız bu konuda hiç ikilem yaşamamış bir bilim insanımız. Sadece uzmanlık alanı olan disiplinde değil, yakın disiplinlerde de kariyer sahibi olabiliyor, “ne alâka?!!!” diye bakabileceğiniz alanlara bile ilgi duyan Nilüfer hocamız, o dallarda bile “uzman” bir kişilik sergileyebiliyor…Çocuk da bakıyor, yemek te pişiriyor, bulaşık da yıkayabiliyor. Yani; Kariyer mi yoksa Ev mi ikilemini hiçbir zaman yaşamamış Nilüfer hocamız. Sosyal medyada paylaştığı ve kendi elleriyle yapmış olduğu bir tepsi ŞAMBALİ tatlısının bile, “tarifini yazar mısınız?” diyen sosyal medya takipçilerinin talebini kırmıyor ve memleketinin yemek kültürünü sosyal medyaya taşıyabiliyordu.

        Kısaca söylemek gerekirse Prof. NEGİZ, herkesin tüm toplumsal kesimlerin gıpta edeceği bir rol model konumundaydı.

        Yani; Nilüfer hocamız teori ile trafiği birleştiren bir bilim insanıydı.

            DEVAM EDECEK…

 

 

 

 

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap