Türkiye Gazeteciler Federasyonu'ndan Açıklama

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Türkiye Gazeteciler Federasyonu'ndan Açıklama
Haberin Tarihi: 24.8.2022 11:19:34 - Okunma Sayısı:743 defa okundu.

TİNGADER Başkanı Mehmet Ali Çelik'in , Federasyon tüzüğüne uymayan davranışları nedeniyle Isparta temsilciliği görevine son verildi.

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu tarafından daha önce TGF Isparta temsilcisi olarak kabul edilen (TİNGADER) Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Ali Çelik'in , Federasyon tüzüğüne uymayan davranışları nedeniyle Isparta temsilciliği görevine son verildi.

Gazetecilik unvanını kullanarak, hedeflerine koydukları kişiler hakkında haksız iftira, karalama ve hakaretlerle dolu yazılar yazan Mehmet Ali Çelik ve hakim kararlarında "uslanmaz kişilik" olarak belirtilen, haklarında açılan bir çok davadan ceza alan ve halen onlarca açılmış ceza davası bulunan kalemşör Ahmet Özgüneşli'nin, bundan böyle yazılarında "TGF Isparta İl Temsilciliği" ve "TİNGADER" ibarelerini kullanamayacakları bildirildi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından Isparta Valiliğine ve Isparta Belediye Başkanlığına gönderilen "TGF Isparta Temsilciliği İptali" konulu "Azil" yazısı şu şekildi:

" Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu tarafından daha önce TGF Isparta temsilcisi olarak kabul edilen (TİNGADER) Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Ali Çelik'in federasyonumuz tüzüğüne amaç ve ilkelerine uymayan davranışları nedeniyle Isparta Temsilciliği görevine son verilmiş olup, federasyonumuzla herhangi bir ilişiği kalmamıştır. Dernek veya dernek temsilcileri tarafından yapılan haberlerde federasyonumuzun unvanının kullanılmaması gerekir.

Bu güne kadar TINGADER Başkanı Mehmet Ali Çelik tarafından federasyon olarak görüşümüzü hiç bir zaman yansıtmayan yazdığı yazılarda ve yaptığı haberlerde "TGF Isparta İl Temsilcisi" ibaresini kullanamayacağı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak bundan böyle Isparta'da herhangi bir temsilcimizin bulunmadığını ve yukarıda açıkladığımız bahsi geçen konu hakkında hassasiyetinizi ve gereğini diler, saygılarımızı sunarız."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap