Tarihi Üzüm Çarşısında 24 İşyerinin Restorasyonu Son Aşamaya Geldi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tarihi Üzüm Çarşısında 24 İşyerinin Restorasyonu Son Aşamaya Geldi
Haberin Tarihi: 3.9.2022 12:21:20 - Okunma Sayısı:742 defa okundu.

Isparta Belediyesi tarafından sürdürülen Tarihi Üzüm Çarşısının 2.etap restorasyonunda 2 adada bulunan 24 işyeri için çalışmalar tamamlanmak üzere.

TARİHİ ÜZÜM ÇARŞISINDA 24 İŞYERİNİN RESTORASYONU SON AŞAMAYA GELDİ

Isparta Belediyesi tarafından sürdürülen Tarihi Üzüm Çarşısının 2.etap restorasyonunda 2 adada bulunan 24 işyeri için çalışmalar tamamlanmak üzere. Bu bölümdeki çalışmaların tamamlanasının ardından restorasyon işlemleri diğer işyerlerinde devam edecek.

 

Isparta Belediyesi tarafından 16’sı tescili 110 dükkanın bulunduğu Tarihi Üzüm Çarşısı’nın ilk adası olan ve 4’ü tescilli toplam 11 dükkanın bulunduğu bölümdeki restorasyon çalışmaları tamamlanmış ve bu bölüm farklı bir görünüme kavuşturulmuştu. İlk adanın tamamlanmasının ardından restorasyon çalışmaları ikinci etap olarak devam ediyor. Bu kapsamda 2 adada bulunan 24 işyeri restore ediliyor. İşyerlerinin restorasyon süreçlerinde dükkanların cam, doğrama ve kapıları söküldü, sokak üzerlerindeki çelik çatılar kaldırıldı. 2 bloğun kiremit ahşap çatıları ile çürümüş döşemeleri sökülürken, sökülen döşemelerin yerine yenileri yapıldı. Dükkanların çatıları ve dış cephelerde sıva söküm işlemleri de gerçekleştirildi, çatılar ile dış cepheler projeye uygun olarak yeniden yapıldı. Tarihi Üzüm Çarşısının 2.etabındaki 24 işyerindeki restorasyon çalışmaları son aşamaya geldi. Bu bölümdeki restorasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından çalışmalar diğer adalardaki işyerleri ile devam edecek.

Yüklenici Firma Yetkilisi İnşaat Mühendisi Abdullah Atçeken, Tarihi Üzüm Çarşısının 2. etabındaki restorasyon çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi. Restorasyon çalışmalarına ilişkin yapılanlarla ilgili bilgi veren Atçeken, “İşyerlerindeki çatılar komple çürümüş durumdaydı, çatıları kaldırdık yerlerine yeni çatılar yaptık. Oralara Osmanlı kiremidi döşedik. Eski binanın dış yüzeyinde bulunan sıva, beton gibi yerleri binadan ayırt ettik yerlerine çimento esaslı sıva yapıp boyasını yaptık. Alt katlarını traverten döşemelerle kapladık. Binalarımızın dış cephelerindeki doğramaları ahşap doğrama ile değiştirdik. Güvenlik amaçlı alt kat ve zemin katlarda kepenk uygulamamızı yaptık. Şuanda işi tamamlama aşamasına geldik. Kısa bir süre içerisinde 2 bloğumuzu bitirip diğer bloklara geçme hedefimiz var” şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap