Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan'dan Açıklama

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan'dan Açıklama
Haberin Tarihi: 19.9.2022 13:39:36 - Okunma Sayısı:2140 defa okundu.

Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, mazot ve gübre desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin 30 Haziran 2023 tarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini duyurdu.

EĞİRDİR ZİRAAT ODASI BAŞKANI OSMAN SARIDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

 

Mazot ve gübre destekleri Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere yetiştirdikleri ürüne göre her yıl verilmeye devam ediyor. 

Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, mazot ve gübre desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin 30 Haziran 2023 tarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini duyurdu.

Sarıdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin girişimleri sonucu, Tarım ve Orman Bakanlığının da destekleriyle 2022 yılında mazot için dekara 68 TL, gübre için 8 TL destek ödendiğini hatırlatarak, "Bu yıl ÇKS dosyası çiftçilerimize mazot desteğimiz 250 TL, gübre desteğimiz de 21 TL olacaktır. 2023 yılı ÇKS dosyası yaptıran çiftçilerimize mazot-gübre desteği adı altında toplamda 271 TL ödenecektir. Tüm çiftçilerimizin 30 Haziran 2023 tarihine kadar ÇKS dosyalarını yaptırmaları gerekiyor" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap