Başkan Tural, esnafa kredi destek paketinin detaylarını anlattı;

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Tural, esnafa kredi destek paketinin detaylarını anlattı;
Haberin Tarihi: 13.10.2022 14:05:47 - Okunma Sayısı:636 defa okundu.

Esnafın finansman ihtiyacı için 100 milyar liralık yeni bir destek paketi açıklandı.

Başkan Tural, esnafa kredi destek paketinin detaylarını anlattı;

“Üst Limit Arttı, Faiz Oranı Düştü”

Esnafın finansman ihtiyacı için 100 milyar liralık yeni bir destek paketi açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı destek paketinin detaylarını 6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Tural anlattı. Tural, destek paketine göre üst limitin arttığını, faiz oranının 2 puan düştüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıkladığı kredi desteği paketi kapsamında esnafa 60 ay vade, yüzde 7,5 faizle 100 milyar liralık kredi imkanı sağlanacak. Açıklanan destek paketinin ayrıntılarını 6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Tural anlattı. Başkan Tural “Pandemide, tüm sektörlerdeki esnaf ve sanatkarlarımızın ticari faaliyetleri sekteye uğradı. Kısıtlamalar kaldırıldığında tam esnafımız rahat nefes alacak derken tüm dünyada baş gösteren enerji krizi ne yazık ki ülkemize de yansıyarak başta akaryakıt olmak üzere, iş yeri kiraları, elektrik, doğalgaz gibi girdi maliyetlerini artırdı.  Esnaf ve sanatkarımızın böyle bir dönemde finansman ihtiyacını karşılaması, biriken borçlarını ödeyerek bir nebze nefes alması adına  kredi destek paketi verilmesi yönündeki taleplerimizi TESKOMB Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül’e ilettik. Genel Başkanımızın Hükümet ve Halk Bank Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığı girişimler sonucu Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yeni kredi destek paketini Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıkladı” dedi.

100 MİLYAR LİRALIK  DESTEK PAKETİ

Paket kapsamında, Esnafımıza Halkbank vasıtasıyla kullandırmış olduğumuz kredilerin vadesi 60 ay faiz oranı yüzde 9,5’tu ve 7,5 oranında indirmek suretiyle birde Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olması dolayısıyla da 100 milyar liralık bir kredi desteği açıklandı. Kooperatifimiz aracılığı kullandırmış olduğumuz kredilerimizin üst limitleri  350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerinde 1 milyondan 1 milyon 500 liraya yükseldi. Genç girişimcilerin 0 faizli kredi limiti de 100 bin liradan 300 bin liraya yükselirken, yaş sınırı da 30’dan 35’e çıktı. Ayrıca Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza da 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar da vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlandı. Esnaf ve sanatkarımızın finans talebine ve takipte olan borçlarını kapatmaya imkan tanıyan bu paketin hayırlı olmasını temenni ediyor, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül'e, Halkbank Genel Müdürümüz Sayın Osman Aslan'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

100 BİN TL KREDİ ALAN ESNAF,  125 BİN LİRA GERİYE ÖDEYECEK

Destek kapsamında 100 bin lira alan esnaf, toplam 125 bin lira geriye ödeyecek. Aylık taksiti 2 bin 416’dan başlayarak, 1.714 liraya kadar düşecek. Başkan Tural “Esnafımız esnaf kefalete geldi, müracaat etti, şartları yerine getirdi. 500 bin lira krediye müracaat ettiği zaman 60 ay vadeli krediye müracaat ettiği zaman 500 bin lira krediyi çekecek  geriye 624 bin 300 lira geri ödeme yapacak. Yani burada geçmiş dönemde yüzde 9,5 ve 7,5 arasını kıyasladığınızda zaman esnafımızın cebinde 25 bin 830 lira kalmış olacak. 100 bin lira çektiği zaman bunu aylık ödemesi 2 bin 416 ile başlar, en sonunda da yine bin 714 ile bitmiş olur.  Yani 100 bin lira çektiğinde esnafımız da geriye ödeyeceği rakam da 124 bin 862 lira. Esnafımız, kooperatiflerimize gelerek detaylı bilgi alabilirler” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZDAN  TALEBİMİZ OLDU

Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, son 1 yıl içerisinde yüzde 9,5’dan kredi kullananların da oranlarının yüzde 7,5’e düşürülmesi için girişimde bulunduklarını açıkladı. Başkan Tural, “TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül ile telekonferans üzerinden toplantı yaptık. Genel Başkanımıza bütün bölge birlik başkanlarımızla birlikte en azından son bir yıl içinde yüzde 9,5’ten kredi kullanan ortaklarımızın faiz oranının da yüzde 7,5’e düşürülmesi konusunda talebimiz oldu. İnşallah bu talebimiz de Genel Başkanımız aracılığıyla çözüme kavuşur diyoruz” açıklamasında bulundu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap