DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ... TARHAN SORDU, DR. TUNÇHAN ÇELİK YANITLADI (ÜÇÜNCÜ BÖLÜM)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ... TARHAN SORDU, DR. TUNÇHAN ÇELİK YANITLADI (ÜÇÜNCÜ BÖLÜM)
Haberin Tarihi: 7.11.2022 13:20:52 - Okunma Sayısı:2741 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

YILIN RÖPORTAJI

DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ

                                              TARHAN SORDU, DR. TUNÇHAN ÇELİK YANITLADI

                                                                Röportaj : Zeki TARHAN

                                                             ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

              Kemik Hastanesinin “KAPATILMA” söylentileri bir türlü bitmiyordu… Ve 2009 yılına gelindiğinde; Hastanenin kapatılıp Yurt, Yüksek Okul yapılacağı veya Isparta’ya taşınacağı ciddi olarak gündeme geliyordu… Gelin burada, reformist Ortopedist Tunçhan ÇELİK’e bir kulak verelim, virgülüne dokunmadan bakın neler diyor:

         ÇELİK – “Hastanenin kapatılma söylentileri bir türlü bitmedi. Ama biz Hastane Hekimleri olarak, tüm Türkiye’ den halen gelen “tüm zor vakaları” hiç geri çevirmeden kabul ederek zorlu koşullar altında çalışmaya devam ediyorduk… 2009 yılında,  Hastanenin artık kapatılıp YURT / YÜKSEK OKUL yapılacağı veya ISPARTA’YA TAŞINACAĞI ciddi olarak gündeme geldi. O zaman, “Hastane Derneği” yerine kurduğum “EĞİRDİR SAĞLIK HİZMETLERİ GELİŞTİRME DERNEĞİ” başkanı idim. Durumu, Eğirdir’ in öz evladı, Eğirdir’ in yetiştirdiği değerli bir bilim insanı ve Ortopedi camiasının duayen ismi olan Prof. Dr. Ünal KUZGUN hocam ile paylaştım. Ünal KUZGUN hocamız, o dönem “TÜRK ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ DERNEĞİ” Başkanı idi. Bu konu ile derhal ilgilendi. Ve hem kamuoyunu, hem de Sağlık Bakanlığını bilgilendirme ve harekete geçirmek için bir TOPLANTI düzenlemeye karar verildi.”

                                                         ***

         TÜRK ORTOPEDİ VE TARAVMATOLOJİ BİRLİĞİ DERNEĞİNCE 10.10.2009 TARİHİNDE, EĞİRDİR KEMİK VE EKLEM HASTALIKLARI TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE DÜZENLENEN “Eğirdir Kemik ve Eklem Hastalıkları Hastanesinin Geleceği”  konulu PANEL den sonra ertesi gün, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneğinin Yönetim Kurulu Toplantısı yapılmış ve konu ile ilgili olarak  (5) maddelik kararlar alınmıştır.

      Sözünü ettiğimiz bu beş maddelik kararı, TOTBİD Yönetim Kurulu Başkanı hemşerimiz Prof. Dr. Ünal KUZGUN hocamızın sunumu ile ayrıca  gazeteniz AKIN’ da yayınlayacağız. Burada hemen belirtelim ki; 10.10.2009 tarihinde Eğirdir’ de yapılan “ Eğirdir Kemik ve Eklem Hastalıkları Hastanesinin Geleceği” konulu Toplantıya katılan 26 kişilik Profesör ve Ortopedist Doktor katılımcının hayatta olan kişilerle TARHAN’ ın yaptığı ve yapacağı Röportaj Dizisi, yine gazeteniz AKIN’ da aralıksız yayınlanacak…

                                                       ***

      ÇELİK – “10.10.2009 Cumartesi günü yapılan Toplantı ve düzenlenen PANEL etkinliğine, Eğirdir halkı ve ileri gelenleri toplantıya büyük  ilgi ve destek verdi. Prof. Dr. Ünal KUZGUN hocam, Türk Ortopedi Derneği Yönetim Kurulunu bu gündem ile burada topladı. Dernek olarak, Eğirdir Kemik Hastanesi için alınan öneri kararları, her mevkie iletildi. Ancak, KAPATILMANIN GÜNDEMDEN DÜŞMESİ DIŞINDA, o tarihten sonra hiçbir gelişme olmadı. Hastane kendi haline bırakıldı. Böylece bu günlere gelindi…”

                                                    ***

            BU; YÖNETİMSEL BİR TERCİHTİR.

           GÜNAHI VE SEVABI KARAR VERİCİLERİNDİR 

       ÇELİK – “Hastanenin yaşatılması ve geliştirilmesi için, buraya yıllarını vermiş Hekimler, Hemşireler, Teknisyenler, Hasta Bakıcılar ve tüm diğer çalışanlar ellerinden geleni yapmışlardır. Bu; Yönetimsel bir tercihtir. Günahı ve Sevabı KARAR VERİCİLERİNDİR.”

                                                     ***

            YENİ HASTANE, “DEVLET HASTANESİ” OLARAK İNŞA EDİLDİ

       ÇELİK – “Yeni yapılan Hastanemiz, bir “DAL HASTANESİ” olarak değil, ilçe Devlet Hastanesi olarak inşa edildi. İsmi kalmak ile beraber fiili olarak, artık bir KEMİK HASTANESİ değildir!!! BİR TARİH SAYFASI DA MAALESEF BU ŞEKİLDE KAPANMIŞTIR!!!”

        TARHAN – Söyleşimiz için teşekkür ediyoruz…

         ÇELİK – Ben de size ve tüm AKIN Gazetesi ailesine teşekkür ederim…

        YARIN :  DR. RAMAZAN OKUTAN VE KEMİK HASTANEMİZ

                        BİZİ İZLEMEYE DEVAM…  

                       

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap